• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Schepen Alain Triest: “We ondersteunen zoveel als mogelijk onze lokale economie extra.”

  28 maart 2020

  NINOVE – “Net als in andere steden, hebben ook onze handelaars te lijden onder de beperkende maatregelen van de hogere overheid”, aldus schepen Alain Triest (Open VLD), bevoegd voor de lokale economie. Hij gaf ons een overzicht van de ondersteuning, waarop zij een beroep kunnen doen.

  “Nogal wat zaken vonden de weg naar online bestellingen omdat de gewone winkelroutes zijn afgesloten. Sommigen zijn daarin zeer inventief en de online platformen schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is mijn voorstel om mee te participeren in een dergelijk platform, maar dat we als stad daarin een regierol vervullen. We kunnen dat snel uitrollen, maar moeten ook zorgen dat in het ‘post-corona-tijdperk’ de informatie daarop correct blijft en dit opvolgen.”

  Noodloket

  Momenteel heeft zijn dienste een actuele lijst van handelszaken, die nog open zijn. ”Daaraan werken continu drie personeelsleden: iedereen opbellen, hen op de lijst bijzetten, de informatie bijhouden. Inmiddels is alle info voor handelaars samengebracht in een soort noodloket. Daar is hard aan gewerkt, vanaf het weekend dat heel wat zaken dicht moesten. Dat is nog altijd nodig, want niet alle handelaars blijken voldoende op de hoogte. We blijven op die pagina alles verzamelen en voortdurend aanpassen aan de wijzigende regelgeving, zodat de mensen zo goed als mogelijk op de hoogte zijn.”

  Ondanks alle waarschuwingen blijken sommigen nog steeds de maatregelen negeren. “Dat gaat niet alleen om jongeren, die het samenscholingsverbod negeren. Vorige week hadden blijkbaar ook enkele handelaars moeite met het naleven van de maatregelen, met boetes toe gevolg. Het kan niet dat sommigen niet solidair zijn. Tot maandag is ook alle ambulante handel opgeschort en wellicht voor een langere periode, terug afhankelijk van de regels door de hogere overheid. Want dat is onze vraag: graag eenduidige en vaste regels, die niet constant veranderen.”

  Hinderpremie

  Vanaf vrijdag 27 maart kunnen handelaars de hinderpremie aanvragen. “Maar ze hebben tijd tot 30 dagen nadat de corona-maatregelen ophouden. We kijken ook na hoe we vanuit de stad de getroffen handelaars en ook bepaalde sociale groepen extra kunnen ondersteunen. Daarvoor hebben we nog enkele maatregelen in de pijplijn. Het is een kwestie om in het schepencollege na te gaan hoe we vanuit de begroting een noodfonds kunnen vrijmaken.”

  Info: dienst lokale economie 054-50 50 50 – lokale.economie@ninove.beOpen handelszakenInfo voor handelaarsHinderpremie aanvragen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons