Website ‘leverancier voor de stad Ninove’ voor lokale handelaars

    29 oktober 2021

    NINOVE – Een website moet de Ninoofse KMO’s aanzetten om mee te dingen met lokale overheidsopdrachten. Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) zegde dit toe aan de indiener van een voorstel in die zin: Stijn Vander Elst (Open VLD).

    De liberale fractieleider gaf tekst en uitleg bij zijn voorstel, tijdens de gemeenteraad van 25 oktober.

    “Uit een rondvraag van Unizo blijkt een groot deel van de ondernemers niet deel te nemen aan overheidsopdrachten. Ze vinden de weg niet naar daar naartoe of zijn daarvan niet op de hoogte.”

    Gent

    Vander Elst vindt het belangrijk dat ook Ninove de lokale handelaars alle kansen geeft om deel te nemen en aanbestedingen binnen te halen.

    “Een concreet voorbeeld van een dergelijk initiatief is de Gentse website ‘stadsleverancier’. Bedrijven en ondernemingen kunnen zich zelf kandidaat stellen via een registratie op deze website. Het initiatief kan in Ninove worden bekend gemaakt bij de lokale KMO’s via een schrijven en/of digitale nieuwsbrief.”

    Schepen Triest kon niet anders dan de voorzet van zijn partijgenoot binnenkoppen.

    Regio

    “We willen inderdaad zoveel mogelijk lokale handelaars betrekken bij overheidsopdrachten. Dit is een zeer goed initiatief, ook al om de handelaars en onze stadsadministratie naar elkaar toe te brengen. Ik laat mijn dienst, die wel beperkt is in mankracht, contact opnemen met Gent, net als met Unizo-Ninove. Er bestaat wel al een dergelijk initiatief: ‘Regioleverancier’.”

    Ook burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) was het voorstel van haar fractieleider genegen, het tegendeel had verbaasd.

    “In Vlaanderen neemt slechts 32 % van de Vlaamse KMO’s deel aan overheidsopdrachten. Solva is met ‘Regioleverancier’ een voortrekker; het is een platform voor lokale besturen en ondernemers. We zien ook liever meer lokale KMO’s deelnemen aan overheidsopdrachten.”

    Toen ook Ilse Malfroot (Forza Ninove) dit een goed voorstel vond, kon het geluk van Stijn Vander Elst haast niet op. Hem kennende zal hij de loop van dit dossier wel nauwlettend blijven opvolgen.

    Info: Regio-leverancier Solva.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons