Fiberklaar rolt glasvezelnetwerk uit

    29 maart 2023

    NINOVE/LIEDEKERKE – Netwerkbeheerder Fiberklaar verbindt de aansluitbare adressen in de beide gemeenten met zijn open glasvezelnetwerk.

    De Vlaamse netwerkbeheerder Fiberklaar wil tegen 2028 anderhalf miljoen huishoudens in Vlaanderen voorzien van een aansluiting op zijn glasvezelnetwerk. Hiervoor wordt € 2,5 miljard geïnvesteerd en mikt het op steden en gemeenten in heel Vlaanderen; zo ook Ninove en Liedekerke.

    Ninove heeft een potentieel van 14.200 aansluitingen, in Liedekerke gaat het om 6.000 aansluitingen. Inwoners kunnen via de adreschecker op de website van Fiberklaar nagaan of hun woning in aanmerking komt voor een gratis huisaansluiting.

    Gratis

    Wanneer 20 % van de inwoners in het aansluitbare gebied in Ninove zich vóór 22 mei registreert voor een gratis huisaansluiting, start de aannemer effectief met de aanleg van het netwerk. Voor inwoners van Liedekerke ligt de uiterste datum op 15 mei.

    Registreren kan via de website van Fiberklaar of tijdens de huisbezoeken, die in de beide gemeenten zullen plaatsvinden. Inwoners in het aansluitbare gebied kunnen zich nog voor een gratis huisaansluiting aanmelden zolang de werken in de buurt aan de gang zijn.

    Open netwerk

    De aansluiting op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar gebeurt door middel van een fibercontactdoos, die in de woning wordt geïnstalleerd. Deze aansluiting brengt geen kosten of een abonnementsverplichting met zich mee. Ze heeft geen invloed op de bestaande aansluitingen of internetabonnementen.

    Het open netwerk van Fiberklaar maakt het voor de deelnemende internetproviders mogelijk om diensten aan te bieden via zijn open netwerk. Inwoners hebben dus de vrije keuze of en wanneer ze een fiberabonnement afsluiten bij de provider, die het meest aan hun wensen voldoet.

    Momenteel bestaat het lijstje van deelnemende internetproviders uit edpnet, Mobile Vikings, Multifiber, Proximus en RapidXS.

    Infomomenten

    Fiberklaar organiseert fysieke en online infomomenten over de glasvezeltechnologie, de huisbezoeken en de infrastructuurwerken voor de aanleg van het netwerk. Tijdens deze momenten is ruimschoots de tijd om vragen te stellen.

    Inschrijven voor deze infomomenten kan via de specifieke gemeentepagina’s op de website van Fiberklaar.

    • Ninove: 25 april in de Liberale Kring (Dreefstraat 16) voor twee opeenvolgende live infomomenten om 16 uur en om 19 uur. Op 3 mei is er om 19.30 uur online een infomoment.
    • Liedekerke op 20 april in GC Warande (Opperstraat 31) om 19.30 uur en een online infomoment op 18 april om 19.30 uur.

    Alle informatie en registratie: voor Ninove en voor Liedekerke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons