Financiële steun voor dierenasiel

    16 oktober 2023

    DENDERWINDEKE – Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) geeft € 12.047 financiële steun aan het Dierenasiel Ninove vzw.

    Dierenasielen zijn een onmisbare schakel in de Vlaamse strijd voor meer dierenwelzijn. De medewerkers, vaak vrijwilligers, dragen zorg voor verwaarloosde, verdwaalde of vergeten dieren. De asielen waren vroeger aangewezen op eigen fondsenwerving. Tot voor een paar jaar was er helemaal géén structurele financiële steun vanuit de overheid.

    Structureel

    Minister Ben Weyts introduceerde in 2020 een structureel steunmechanisme voor de dierenasielen. Dat systeem is vorig jaar verder verfijnd en uitgebreid. Hij kent nu in totaal € 775.000 structurele steun toe aan 119 erkende dierenasielen. Dat is nog eens 14 % méér dan vorig jaar en het hoogste bedrag ooit. Het Dierenasiel Ninove vzw krijgt € 12.047 als financiële steun vanuit Vlaanderen.

    De asielen kunnen rekenen op een forfaitaire basissteun en daarnaast variabele bedragen op basis van hun opvangcapaciteit en het aantal geadopteerde dieren. De steun is bewust heel laagdrempelig gehouden: de asielen moeten aan slechts enkele eenvoudige voorwaarden voldoen om de steun te krijgen. Zo moeten ze bijvoorbeeld hun dieren plaatsen op ‘adopteer een dier’, zodat alle Vlamingen een overzicht kunnen krijgen van de dieren, die in een asiel wachten op een warme thuis.

    Bovenop de structurele ondersteuning ontvangen de dierenasielen nog extra middelen als ze zorgen voor dieren, die de diensten van Weyts in beslag hebben genomen bij dierenbeulen.

    “We mogen heel blij zijn, dat we het dierenasiel in Ninove hebben,” zegt Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA Ninove). “Deze financiële steun is mooi meegenomen voor hun dagelijkse werking. We blijven met N-VA Ninove verder werken om betere faciliteiten en opvangmogelijkheden te bekomen.”

    Info: Dierenasiel NinoveAdopteer een dier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons