GAIA-catmobile komt naar dinsdagmarkt

  29 november 2021

  NINOVE – Het stadsbestuur wil inwoners sensibiliseren rond de noodzaak van kattensterilisatie en -castratie. Met dat doel komt dinsdag 30 november de katmobiel/catmobile van GAIA langs op onze dinsdagmarkt.

  Om het aantal katten onder controle te houden, laten eigenaars hun huisdier best tijdig castreren of steriliseren. Sinds januari 2018 is dit ook verplicht. De stad heeft sedert 2019 een subsidiereglement voor de sterilisatie en castratie van huiskatten.

  Daarnaast gaat het hele jaar door extra aandacht naar de bewustmaking over het belang van de diervriendelijke inperking van de kattenpopulatie om onze kattenpopulatie gezond te houden.

  Katmobiel

  De katmobiel, catmobile in het courante Nederengels, staat dinsdag van 7.30 uur tot 13 uur op de markt.

  Bezoekers kunnen er vrijblijvend terecht voor informatie en advies op maat over sterilisatie en castratie, zowel voor huiskatten als voor zwerfkatten.

  Zwerfkatten

  Schepen voor dierenwelzijn Katie Coppens (Samen): “Voor zwerfkatten heeft de stad Ninove een overeenkomst met het dierenasiel van Denderwindeke. Als je zwerfkatten in je buurt hebt, kan je dat aan de technische dienst of aan de dienst leefmilieu melden. Zij nemen contact op met het asiel om de katten te vangen, te steriliseren en terug te plaatsen. Dat is belangrijk om de verdere verspreiding onder controle te houden.”

  Info: SIS-melding zwerfkatten – 054-50 50 50 – leefmilieu@ninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons