Café In Den Keizer heeft opvallende gevelschildering

    29 november 2023

    NINOVE – De gevel van het gekende café in de Burchtstraat heeft sinds enkele dagen een opvallende metamorfose ondergaan.

    Uitbater Steven Van Bont geeft wat meer uitleg over wat is te zien: “Op de gevel is het logo van het café met een metershoge graffititekening aangebracht. Onderaan is de naam van de artiest te zien; aan de rechter zijde verwijzen de wortels naar carnaval.”

    Het werk is aangebracht omdat de gevel zijn beste tijd heeft gehad. Het gaat evenwel om een tijdelijk kunstwerk in afwachting van een gevelrenovatie in maart van komend jaar.

    Kunstenaar

    Kunstenaar Orkez Thang is een Brusselaar van Vietnamese origine. Hij laat zich inspireren door de stedelijke architecturale mix en door zijn Aziatische cultuur. Hij werkt op verschillende dragers en met verschillende media.

    De kunstenaar onderscheidt zich door zijn hypergrafische visuele stijl, een evenwichtige typografische constructie en een duidelijke graffitilijn. Hij heeft al vele werken gemaakt op openbare plaatsen in opdracht van onder meer de stad Brussel.

    Gezocht

    Steven heeft nog meer plannen en doet daarom een oproep tot mensen, die interesse hebben om de achteringang van het café onder handen te nemen.

    “Het is de bedoeling om die achteringang met graffiti in de verf te zetten. Dus wie zich geroepen voelt mag zich komen aanbieden. Samen bekijken we dan het voorstel en uit de kandidaten maken we een keuze.”

    Dit werk zou dan 1 jaar blijven staan op de muur, waarna een ontwerp van een andere kunstenaar/schilder het jaarlijks zou vervangen.

    Als je denkt, dat dit iets voor jou is, contacteer Steven Van Bont in café In Den Keizer, Burchtstraat 9 Ninove.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons