Forza Ninove verontwaardigd over verkommerende begraafplaatsen

    10 augustus 2023

    NINOVE –Steven Van Liedekerke (Forza-bestuurslid) stelt vast, dat onder andere de begraafplaatsen overwoekerd zijn door onkruid. “Op de dierenbegraafplaats in Ninove vinden baasjes hun overleden metgezel zelfs niet meer terug.”

    Deze dierenbegraafplaats was ooit een primeur en voor de schepen van dierenwelzijn Katie Coppens (Samen) een manier om op een waardige en betaalbare manier afscheid te nemen van huisdieren.

    Onkruid

    Deze plek verkeert nu in een erbarmelijke staat, ondervond Steven Van Liedekerke. Inwoners van Ninove meldden hem, dat ze er de herdenkingsplaats van hun huisdier nauwelijks terugvonden. “Toen ik een kijkje ging nemen kon ik enkel maar verontwaardigd en geshockeerd zijn. Ik ben zelf een hondeneigenaar en weet wat het is om dieren te verliezen.”

    De dierenbegraafplaats is geen alleenstaand geval.

    “Steeds vaker contacteren inwoners van Ninove en de deelgemeenten ons om het slecht onderhoud van publieke plaatsen aan te klagen. De kerkhoven in de verschillende deelgemeenten zijn overwoekerd door onkruid. Het openbaar toilet op het kerkhof van Meerbeke is zelfs zo vuil, dat een dame er een infectie heeft opgelopen heeft. Het getuigt van weinig respect voor de overledenen en hun nabestaanden.”

    Ook het gemeenteplein in Meerbeke heeft dringend een heraanleg nodig.

    “De parking lijkt steeds meer op een offroad-parcours en het hondentoilet daar is zelfs volledig vervallen. Het oorlogsmonument aan de kerk in Meerbeke en ook het kerkhof zijn in een erbarmelijke staat. Het zijn maar enkele voorbeelden. Onlangs moest een koppel, dat ging trouwen, de burgemeester nog contacteren om het onkruid op de trappen van de kerk van Denderwindeke te laten verwijderen.”

    Prestigeprojecten

    Het stadsbestuur van Ninove heeft er volgens Van Liedekerke voor geopteerd om enkele prestigeprojecten zoals de Beversteeg, de Inghelantsite, de herontwikkeling van de binnenstad, het nieuwe logo van Ninove (met bijhorende tassen, spandoeken…) te realiseren, met hoogoplopende kosten.

    “Het net houden en onderhouden van het openbaar domein heeft men bij deze spilzucht volledig uit het oog verloren. Het zijn nochtans die zaken, waar de mensen wel van wakker liggen. Vooral de deelgemeenten hebben hieronder te lijden gehad. De verloedering gaat er steeds verder en al het geld gaat naar dure onnodige projecten in de binnenstad, zeggen inwoners van de deelgemeenten ons. Die verloedering voert onveiligheid en criminaliteit mee in het kielzog.”

    Prioriteiten

    “Onze gemeenteraadsleden hebben dit al meermaals aangeklaagd en gevraagd naar periodiek onderhoud, maar kregen het antwoord dat dit te moeilijk is. Het gaat over welke prioriteiten je legt natuurlijk. In elk geval zullen onze gemeenteraadsleden dit blijven aankaarten. In 2024 zullen we hopelijk zelf de nodige accenten anders kunnen leggen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons