Hekwerk kondigt renovatie zwembad De Kleine Dender aan

    23 maart 2024

    NINOVE – Een aannemer plaatst een omheining rond De Kleine Dender. Dit is een van de voorbereidende werken voor de eigenlijke start van de renovatie, begin mei.

    Het zwembad is inmiddels al gesloten sinds 7 maart van vorig jaar, iets meer dan een jaar dus. De meerderheid keurde tijdens de gemeenteraad van maandag 11 december 2023 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de stad en Sportoase voor de renovatie en de uitbating van het zwembad.

    Sportoase

    In die publiek-private samenwerking (PPS) is Ninove aan Sportoase een jaarlijkse algemene werkingssubsidie verschuldigd van € 1.700.000, op jaarbasis geïndexeerd gedurende een periode van 30 jaar. De stad moet een overheidswaarborg verstrekken, gelijk aan de begrote bouwkost van € 15.066.087,10.

    Voor die bedragen zal Sportoase het zwembad De Kleine Dender grondig renoveren en gedurende 30 jaar uitbaten. De werken zouden starten in april 2024. De uitvoeringstermijn beloopt 549 kalenderdagen en de voorlopige oplevering is gepland voor september 2025. De eigenlijke exploitatie zou midden november 2025 starten.

    Renovatie

    Vrijdag 22 maart was een firma bezig een vast hekwerk te plaatsen rond De Kleine Dender als veiligheidsperimeter. Nadien wordt die constructie verwijderd.

    Dat is nog niet meteen het echte begin van de renovatie, zegde ons schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld). “Het dossier komt eerst nog op de gemeenteraad van 29 april en pas daarna kunnen de werken echt starten. Er gebeuren natuurlijk al voorbereidingswerken maar die hekkens moeten nu al duidelijk maken, dat we ermee bezig zijn. De aannemers zijn al ter plaatse geweest om te zien wat en hoe ze het zullen aanpakken. Zo zal de kuip van het 25 m-bad wellicht opnieuw moeten worden betegeld omwille van de oneffenheden. Die inspecties zijn dus alle gebeurd om de werken vlot te laten verlopen.”

    Inmiddels is ook al veel materiaal besteld. “Op die manier lopen we niet het risico op lange wachttijden. Er zullen ook al kleine werken worden uitgevoerd, maar pas na de gemeenteraad van april zullen de eigenlijke werkzaamheden starten.”

    De plannen, timing en vorderingen kun je volgen op  zijn te volgen op renovatie De Kleine Dender.

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons