Kaaischoolstraat: van het westelijke front geen nieuws

    03 juni 2021

    NINOVE – We brachten begin december vorig jaar een stand van zaken in het dossier van de Kaaischool. Regelmatig duikt het vooral in de sociale media op als een Ninoofse Nessie. Al is er eigenlijk weinig veranderd. Behalve dat het ongeduld van menige Ninovieter nog is gegroeid, blijkens een virtuele actiegroep om het gebouw alsnog van de sloop te redden.

    Voor de historiek van dit gebouw, verwijzen we naar ons artikel van begin december 2020.

    Jeugdcentrum

    De oude schoolgebouwen maken samen met onder andere de OCMW-gebouwen en -terreinen deel uit van de zogenaamde Ingelandtsite.

    Er waren plannen om een deel van de Kaaischool te renoveren tot een jeugdcentrum. Maar dat is helemaal niet zeker, aangezien de jeugddienst de jongeren tussen 13 en 26 bevraagt over een mogelijke locatie van een jeugdontmoetingscentrum.

    En aan het tempo, waarop de oude school verloedert, zal een redding misschien niet eens meer mogelijk zijn.

    We geven hierbij een korte impressie van de huidige toestand aan de hand van dronebeelden en foto’s.

    Lees ook het artikel “Hoe lang nog ligt de voormalige Kaaischool er verloederd bij?”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons