Tentoonstelling over mottekastelen

    29 februari 2024

    NINOVE – De reizende tentoonstelling ‘Bult in zicht! Middeleeuwse mottekastelen in het landschap’ komt in maart en april naar het Oud Stadhuis.

    Het Agentschap Onroerend Erfgoed heeft de afgelopen maanden een onderzoek gedaan naar de relatie tussen mottekastelen en het omliggende landschap. Dit type behoort tot de oudste kastelen van Vlaanderen.

    Een mottekasteel is een kasteel of versterking uit hout, steen of vakwerk op een aarden ophoging of motteheuvel, als verblijf van een lokale heer. Vooral tijdens de 12de eeuw komen ze hier voor.

    In Ninove zijn nog restanten van dit mottekasteel overgebleven, op de rechteroever van de Dender in het verlengde van de Burchtstraat. De resultaten van het archeologisch onderzoek hier en elders, kun je ontdekken tijdens een tentoonstelling.

    Dankzij de samenwerking met LEGO-Master en archeoloog David Vanhee is de tentoonstelling bovendien kindvriendelijk.

    Praktisch

    • Tentoonstelling
      – Datum en uur: van 2 maart tot 10 april, tijdens de openingsuren van de dienst cultuur, in het weekend van 14 uur tot 17 uur.
      – Plaats: Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6, Ninove
    • Lezing door archeoloog Davy Herremans(SOLVA)
      – Datum en uur: vrijdag 22 maart om 20 uur.
      – Plaats: Oud Stadhuis, Ouderstrijdersplein 6 Ninove.

    Info: Bult in zicht –  Burcht – archeologische evaluatie – Lees ook ‘Op zoek naar de restanten van de Ninoofse burcht’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons