Toren Abdijkerk in de steigers

    04 mei 2023

    NINOVE – De ‘ijzertoren’ van de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk zal tot het einde van dit jaar de Ninoofse horizon bepalen.

    De steigerbouw is nog volop bezig en geen sinecure. De toren staat bovenaan meer dan 1,40 m uit de loodlijn. Met de opbouw van de stellingen is de restauratie van de toren ook zichtbaar gestart. En er is heel wat werk aan de winkel, zoals pastoor Alexander Vandaele ons eerder al wist te vertellen.

    “De toren wordt volledig gerestaureerd. Voornamelijk de buitenzijde, maar eveneens de rotte plankenvloeren binnenin en de trappen. Ook de koepel wordt aangepakt, die is nu zo lek als een zeef. Daardoor zijn de vloeren aan het wegrotten. Er moet ook voegwerk worden vervangen en sommige stenen liggen los op die balkons; piloontjes en versieringen vallen nu gewoon naar beneden. Om maar te zeggen, dat het dringende werkzaamheden betreft.”

    De kostprijs is geraamd op € 880.462,27 (excl. BTW). De restauratie zou in december 2023 zijn beëindigd.

    Info: lees ook Er is werk aan de toren van de Abdijkerk’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons