“Geef alle inwoners van Ninove een veilig gevoel”

    25 augustus 2020

    NINOVE – Na een zoveelste incident rond de Abdijkerk, stuurde een omwonende een bericht aan burgemeester Tania De Jonge. “Ik zou u willen vragen om al onze bewoners een beter en zeker een veilig gevoel te geven wanneer ze hun huis verlaten.”  De burgemeester zegt te gaan voor een nultolerantie en harde aanpak.

    De man van de buurtbewoonster wou vorige week ’s avonds aan de Abdijkerk nog even de hond uitlaten. “Hij had juist de straat overgestoken en er kwamen een zestal van onze nieuwe Belgen zeer stoer naar hem toegestapt. De ene sloeg een glazen fles kapot op de grond en de volgende zinnen waren ‘Wat is er meneer, wat is er meneer?’ Mijn man is zeer rustig maar kordaat gebleven.”

    Stoere gastjes

    Omdat ze merkten, dat het bij hem niet lukte, gingen ze lopen. “Hun volgende prooi was een oudere dame, die daar ook aanwezig was met haar hondje. De bende omsingelde haar eveneens. Mijn man is er naartoe gestapt en is bij de dame gebleven tot die gasten het terug op een lopen zetten.”

    Zij schreef dit relaas aan de burgemeester. Ze vroeg haar ook naar de mogelijke gevolgen, indien haar man deze dame niet was ter hulp gekomen. Een retorische vraag, volgens haar: “Dat antwoord ken ik al en u ook hoop ik. Het krioelt hier aan de kerk van al die stoere gastjes, die alle voorbijgangers bedreigen. Niet alleen aan de kerk hier, maar verspreid over heel Ninove. Moeten wij zelf het heft in handen nemen? Kan u me verzekeren dat, als we reageren tegenover die bende, wij de nacht niet in het droge gaan doorbrengen? Dat wij niet gaan vervolgd worden?”

    Veiligheid

    De burgemeester moet volgens haar instaan voor de veiligheid van de burgers. “Ik denk dat het hier in Ninove niet 5 voor 12 is, maar het er al ver over is. Wij blijven dit als burgers niet slikken. Ik hoop dat u er werk van maakt en meer patrouilles zal inzetten. Laat die bende ook eens boeten voor hun daden. Ze lachen je uit, noemen je ‘Zorro’ omdat we ons verplicht mondmasker dragen. Maar waar is dat mondmasker van die goede Belgen en wanneer worden zij beboet omdat ze de regels niet opvolgen? Als Ninove die bendes niet aankan, zou ik snel een alternatief zoeken voor het uit de hand loopt.“

    Nultolerantie

    “Voor dergelijke feiten moet men gaan naar een nultolerantie en harde aanpak”, aldus burgemeester De Jonge (Open VLD) in een reactie. “Maar alles begint bij de feiten, het onderzoek naar de feiten, het verslag van onze lokale politie en uiteindelijk de beoordeling door het parket. Bij elk feit in onze stad volgen we dit traject. Voor de dossiers in Ninove zijn al hele strenge straffen uitgesproken.”

    Overleg

    Dit is echter niet het geval voor alle feiten. “We staan soms machteloos. En dit is heel frustrerend, zowel voor het beleid als voor het harde werk van onze politie. Ik heb inmiddels het initiatief genomen om met de Dender-burgemeesters, de korpschefs, politiemensen uit het veld en het parket in overleg te gaan. De burgemeesters staan daar achter.”

    In haar gesprekken met de mensen, die er dagelijks aan werken, merkt de burgemeester telkens twee belangrijke elementen. “Dat zijn druggebruik en de steeds agressievere aanpak. Als volksvertegenwoordiger heb ik de problematiek al op de tafel van mijn eigen fractie gelegd met een aantal suggesties, die ik eerder al verwoordde. Ik ben alvast heel tevreden, dat er voor elk feit een gedegen onderzoek is. Dankzij de camerabeelden, kunnen we de daders heel snel identificeren.”

    Info: noodnummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons