Geschorste leerkracht GO! Middenschool gaat vrijuit

    30 juni 2023

    NINOVE –Tegen de leerkracht liep een tuchtonderzoek wegens grensoverschrijdend gedrag. Er zijn geen strafbare feiten vastgesteld en dus volgde geen tuchtmaatregel. Zijn schorsing is ingetrokken, zodat hij per 1 september weer voltijds aan de slag kan.

    Na de berichtgeving in de media op 25 november vorig jaar, startte het parket van Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart, samen met de recherche van Ninove. Er was sprake van grensoverschrijdend gedrag tegenover leerlingen met autismespectrumstoornis. In afwachting van het onderzoek werd de leerkracht tijdelijk geschorst.

    Na een grondig onderzoek konden ze geen strafrechtelijke misdrijven vaststellen. Daarop is de zaak in januari geseponeerd. Er liep eveneens een tuchtonderzoek. Ook hier is beslist om geen tuchtmaatregel op te leggen. De schorsing is ingetrokken en de leerkracht staat vanaf 1 september weer voltijds voor de klas.

    “We zijn blij dat de rust, die al voor een deel was teruggekeerd, nu volledig kan terugkeren vanaf 1 september”, verklaarde Els Schockaert (algemeen directeur GO! Scholengroep Dender) aan de VRT. “Het is een bladzijde, die we omslaan. We kunnen ons weer volledig focussen op het lesgeven.”

    Info: Scholengroep Dender.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons