Gezinsbond organiseerde succesvolle tweedehandsbeurs

    18 October 2021

    DENDERWINDEKE – De Gezinsbond bestaat in Vlaanderen 2021 welgeteld 100 jaar. Dat is een reden om te vieren, ook in Winnik.

    De eerste sporen van de Gezinsbond in België vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest. Een jaar laten volgen de ‘Bond van de Talrijke Huisgezinnen’, in 1960 opgevolgd door de Vlaamse ‘Bond van Grote en Jonge Gezinnen’. Sinds 2002 spreken we van de ‘Gezinsbond’.

    Vandaag werken ze al honderd jaar samen aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving. Met ruim 200.000 gezinnen zijn ze ondertussen, in 900 afdelingen met bijna 12.000 vrijwilligers. Elk jaar organiseren deze vrijwilligers en afdelingen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers.

    Denderwindeke

    De afdeling in Denderwindeke bestaat een 10-tal jaar. Er staan 20 bestuursleden klaar om tal van activiteiten te organiseren. De afdeling telt ongeveer 300 leden.

    Zondag 17 oktober hielden ze in Trefpunt een tweedehandsbeurs. Je kon er terecht voor kinderkleding, kinderschoentjes, buggy’s en tal van kinderspullen, die nog een tweede leven verdienen.

    Ook de komende weken en maanden staan nog tal van activiteiten gepland.

    Op 31 oktober is er een kinderhalloweentocht. Voor een leuke Sint-film kan je in de gemeenteschool terecht op zondag 28 november en er is ook Sinterklaas kapoentje op zaterdag 4 december.

    Daarnaast organiseren ze bloemschikken, maar kan je ook terecht op een goochelshow.

    Er volgt dus nog een druk programma.

    Info: gezinsbond Denderwindeke.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons