Helft rechthebbende Ninovieters heeft derde prik midden volgende week

    17 december 2021

    NINOVE – Het vaccinatiecentrum vaccineert nog tot en met 21 december elke werkdag. Zo zoveel mogelijk inwoners, die recht hebben op hun 3de prik, krijgen deze nog voor de kerstvakantie.

    Deze vaccinatiemarathon startte woensdag 1 december.

    Het vaccinatiecentrum neemt een korte rustpauze van 22 december tot en met 4 januari. Vanaf woensdag 5 januari zetten de medewerkers weer volop in op de vaccinatiecampagne.

    Het testcentrum blijft wel open tijdens de kerstvakantie.

    QVAX

    Tot op 16 december 2021 kregen 13.834 (35,14 %) van de 18-plussers in Ninove hun derde prik. Eind januari zou elke rechthebbende deze moeten hebben gekregen.

    De stad roept haar inwoners op om zich zeker te registreren op de QVAX-lijst. Zo kan je sneller worden opgeroepen wanneer mensen niet komen opdagen in een vaccinatiecentrum. Op die manier gaan ook geen vaccins verloren.

    Burgemeester Tania De Jonge: “Het vaccinatieteam heeft al ontzettend veel inspanningen gedaan om de boosterprik toe te dienen. Door de marathon nemen we een grote voorsprong. Na de welgekomen en verdiende kerstpauze voor ons team vliegen we er op 5 januari opnieuw in en zetten wij de marathon voort. We zullen dan ook helemaal voldoen aan de intenties van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse overheid.”

    Info: QVAX.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons