Heraanleg handelskern begint na carnaval en De Omloop

    02 februari 2024

    NINOVE – De planning voor de herinrichting van de handelskern in het centrum is rond. De werken beginnen maandag 26 februari en zouden moeten klaar zijn op 6 oktober. Ze verlopen in 5 fasen.

    “We willen vooral het risico op weerverlet uitsluiten”, zegde ons schepen voor Openbare Werken Stijn Vermassen (Samen). “In het voorjaar is de kans daarop groot. Daarom beginnen wij in de Biezenstraat, zodat het centrale gedeelte Oudstrijdersplein-Beverstraat met zo weinig mogelijk verlet in één trok door kan worden heraangelegd. Op die manier kan ook alles op elkaar aansluiten, rekening houdend met het bouwverlof.”

    Fasen

    De werken zijn ingedeeld in 5 fasen. Ze starten in de Biezenstraat: van 26 februari tot 31 maart.

    “Na het bouwverlof van de paasvakantie volgen op 8 april de andere fasen. De Beverstraat pakken we ook in twee delen aan: van het Oudstrijdersplein tot net voorbij Veritas en daarna tot de aansluiting met de Biezenstraat. Dat zal af zijn op 14 juli, voor het bouwverlof van de zomer. Tenslotte volgen de gedeelten Lavendelstraat en Kaardeloodstraat. Natuurlijk is die planning altijd afhankelijk van verschillende omstandigheden, maar alles zou moeten klaar zijn op 6 oktober.”

    De werken starten dus na carnaval Ninove (17-20 februari) en De Omloop Het Nieuwsblad (24 februari). Die fasering houdt ook in, dat het Kevertreffen kan plaatsvinden op zondag 10 maart.

    De geraamde kostprijs, inclusief de studiekosten bedraagt € 2,4 miljoen.

    Overzicht

    • Fase 1: 26 februari tot 31 maart
      Biezenstraat, vanaf Beverstraat tot en met kruispunt Dekenijstraat.
    • Fase 2: 8 april tot 2 juni
      Beverstraat, vanaf Centrumlaan tot nr. 13.
    • Fase 3: 20 mei tot 14 juli
      Beverstraat, vanaf nr. 13 tot en met kruispunt Biezenstraat.
    • Fase 4: 5 augustus tot 15 september
      Lavendelstraat, tussen Biezenstraat en Dam.
    • Fase 5: van 2 september tot 6 oktober
      Kaardeloodstraat, van Lavendelstraat tot en met kruispunt Armand De Riemaeckerstraat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons