Herdenkingszuilen: om niet te vergeten

    26 oktober 2022

    NINOVE – Een aantal begraafplaatsen in Ninove en de deelgemeenten beschikken momenteel over herdenkingszuilen.

    Op de begraafplaats aan de Groenweg-Denderhoutembaan staat al  een zuil. Daarop komen de namen van diegenen, wiens as daar de afgelopen jaren is uitgestrooid.

    De plaatjes worden om de 15 jaar verwijderd. Indien de familie dit wenst, kan ze het naamplaatje kopen en terug laten ophangen.

    Herdenking

    Elders op de begraafplaats staat nog een herdenkingszuil. Daarop komen alle namen van diegenen, wiens graf is ontruimd.

    Je kunt deze naamplaatjes aanvragen en kopen op het stadhuis. Nadat ze zijn aangemaakt hangt de dienst begraafplaatsen ze nadien op de herdenkingszuil.

    Overal waar graven zijn of zullen worden ontruimd, plaatst de stad dergelijke herdenkingszuilen. Deze staan al op de begraafplaatsen van Appelterre, Denderwindeke, Nederhasselt, Neigem, Ninove en Okegem.

    Info: dienst begraafplaatsen Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons