Het belang van diefstalpreventie

    30 oktober 2019

    NINOVE – Met de reeks inbraken in de wijk Ter Duyst en omgeving wijzen zowel burgemeester Tania De Jonge als korpschef Philippe De Cock op het belang van een goede diefstalpreventie. Door een aantal eenvoudige maatregelen te nemen, kan je ervoor zorgen dat jouw woning minder aantrekkelijk is voor dieven.

    De inbrakenreeks in Ninove, maar ook in Haaltert en Aalst, zijn vermoedelijk het werk van een rondtrekkende daderbende.

    De Ninoofse korpschef Philippe De Cock: “De inbraken gebeuren meestal ’s nachts terwijl de bewoners thuis zijn. Wij vragen dan ook om extra aandachtig te zijn. Mocht je iets verdacht zien, personen bij jouw raam of dat van de buren, bel onmiddellijk de 101. Wij beschikken over folders met preventietips en iedereen kan een beroep doen op onze inspecteurs.”

    Preventieadvies

    Deze diefstalpreventieadviseurs komen gratis en vrijblijvend bij je thuis langs en kijken naar de zwakke punten in de beveiliging. Je krijgt tips op maat, waarmee je aan de slag kan om het risico op een inbraak te beperken.

    Ook burgemeester Tania De Jonge verwijst naar de folder. “Iedereen kreeg deze in 2017; hij bevat heel wat tips. Tijdens de afgelopen jaren heeft onze politie in verschillende zones woningonderzoeken gedaan ter gelegenheid van de actie ‘één dag niet’. De onderzochte woningen kregen een groen of rood formulier. Bij een rood formulier kon je de politie contacteren voor een bezoek; heel weinig mensen zijn daarop ingegaan.”

    De recente inbraken gebeurden ook bij mensen die op verlof waren of uit huis waren. “Vraag vakantietoezicht aan bij de Ninoofse politie. Daar kun je ook de folder ‘Geef inbrekers geen kans’ bekomen. Meld ook elke verdachte handeling via 101 of het nieuwe politienummer 054-312 312. Bel liever te veel dan te weinig.”

    Info: preventieadvies en -folders kun je aanvragen via de dienst integrale veiligheid op 054-50 50 03 of integrale.veiligheid@ninove.beAanvraag vakantietoezicht.
    Lokale politie: Centrumlaan 98 Ninove – 054-312 312 – Noodnummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons