In de ban van ‘The London’

    31 januari 2021

    DENDERWINDEKE – David Vanbellinghen is gepassioneerd door moto’s en vooral het verhaal van de mensen erachter. Hij schreef er zelfs een boek over. Nu is hij bezig met de restauratie van een oud model: The Londen. Het is van Ninoofse makelij, gebouwd door La Dendre in de Weggevoerdenstraat.

    David heeft zoals gezegd twee passies: oude motorfietsen en het verhaal daarachter.

    “Die bromfiets bijvoorbeeld is in Ninove gebouwd, amper drie huizen van mijn schoonmoeder vandaan, in de Weggevoerdenstraat naast het Papenwegje. Dit exemplaar is door de eerste eigenaar uit Okegem inschreven in 1959. Iemand uit Hoogstraten heeft hem enkele weken geleden gekocht en ik heb hem daarna overgekocht, in dozen verpakt. Dat motorfietsje is dus terug thuis gekomen.”

    Samen met zijn kompaan Jelle assembleert hij nu stuk voor stuk The London in een atelier in Aalst.

    Dholda

    Eens hij op zijn praatstoel zit, weet David ons boeiende verhalen te vertellen. Over La Dendre en The London, maar ook over Jean D’Hollander, waarover hij een boek heeft samengesteld.

    “Een man, die enorme prestaties heeft geleverd in de motorsport en het met zijn privéteam Dholda opnam tegen de fabrieksteams. Le sorcier de Moerzeke: tweemaal winnaar van de 24 uur van Franchorchamps, vice-wereldkampioen super bikes. Zijn verhaal moest ik wel neerschrijven.”

    Ook hierin komen motorfietsen en het verhaal van de mens erachter samen. En het is precies dat, waar David nog naar op zoek is: niet zozeer de mankerende onderdelen van The London als wel de herinneringen van mensen aan de voormalige fietsen- en bromfietsenfabrikant La Dendre.

    Info: DholdaDavid Vanbellinghen.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons