In eerstelijnszone Dender Zuid is 80 procent volledig gevaccineerd

    19 oktober 2021

    NINOVE/GERAARDSBERGEN – In de twee vaccinatiecentra van de eerstelijnszone Dender Zuid is de eerste fase van de vaccinatiecampagne succesvol afgerond. Gemiddeld 80 % van de totale bevolking in de beide steden is volledig gevaccineerd. De centra zijn klaar voor de derde prik.

    Zowel in Geraardsbergen als in Ninove ligt de totale vaccinatiegraad heel hoog. Meer dan 9 op 10 volwassenen is volledig gevaccineerd: in Ninove 91,87 % en in Geraardsbergen 92,72 %.

    Ook over alle leeftijden heen blijft het cijfer hoog: 79,89 % in Ninove en 81,62% in Geraardsbergen.

     Groep Geraardsbergen Ninove
    65-plussers 95,74% 96,18%
    18-plussers 92,72% 91,87%
    Alle leeftijden 81,62% 79,89%

    Bescherming

    Dit betekent, dat de volwassen burgers op de best mogelijke manier beschermd zijn tegen het coronavirus: een volledige vaccinatie vermindert sterk de kans op zware complicaties en sterfte.

    Ziek worden is nog steeds mogelijk maar de symptomen zijn over het algemeen veel milder.

    Deze sterke vaccinatiecijfers waren mogelijk dankzij de bereidheid van de burgers om zichzelf en de anderen te beschermen.

    Natuurlijk ook door de hulp van een enthousiaste ploeg medewerkers, die het beste van zichzelf hebben gegeven in de vaccinatiecentra aan de Bevrijdingslaan (Ninove) en De Veldmuis (Geraardsbergen).

    Fase 2

    Momenteel is een nieuwe fase in de vaccinatiecampagne gestart met de derde prik voor bepaalde bevolkingscategorieën.

    Risicopatiënten en 85-plussers hebben deze al gekregen.

    De komende weken en maanden ontvangen ook de 65-plussers een uitnodiging. Wanneer, hangt af van de datum van de tweede prik.

    Info: Ninove en Geraardsbergen zullen hierover regelmatig communiceren via hun website en sociale mediakanalen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons