Gerrit: “Dit is het beste skate- en BMX-parcours”

    24 april 2022

    NINOVE – Het totaal vernieuwde skate- en BMX-parcours in het stadspark was al even in gebruik, maar is zondag 24 april officieel ingereden en gesprongen.

    Gerrit Van Opdenbosch wijdde de beginners in de spectaculaire BMX-wereld in. Hij is goed gekend in die middens als Belgisch kampioen en al een tiental jaar actief in die sporttak.

    “Ik werk regelmatig samen met de Ninoofse jeugddienst voor de BMX-kampen en ook op deze officiële openingsdag doe ik dit graag. Die gasten leren ongelooflijk snel, eens ze een bepaalde drempel hebben overschreden. Straks volgt nog een initiatie voor gevorderden en we eindigen met een jam: een soort van wedstrijd met spectaculaire prestaties.”

    Ondertussen was Jarno ijverig het terrein aan het opkuisen, zodat het er niet glad bijligt. “Anders is het gevaarlijk om weg te schuiven in volle actie.”

    Inspraak

    Dit parcours hebben de skaters en BMX’ers volledig mogen ontwerpen en laten uittekenen. Volgens Gerrit is het momenteel het beste parcours in België.

    Burgemeester Tania De Jonge, bevoegd voor de jeugd, hoorde die appreciatie van een kenner graag aan.

    ”Ik ben zeer tevreden en fier, ook al omdat het een van de mooiste realisaties is, die we in de stad hebben verwezenlijkt. De jeugd heeft inderdaad volledige inspraak gehad in het ontwerp en de uitvoering, tot in de details. Men zou voor alle projecten op die manier moeten tewerk gaan. Het is een van de meest gegeerde skateparken in de streek.”

    Niet alleen in de streek, zo bleek. We spraken met een skater uit Gent en de vader van een jonge sporter uit Blankenberge.

    De totale investering voor dit skate- en BMX-park zal € 200.000 bedragen. Misschien komen daar nog een aantal investeringen bij. En volgens de burgemeester zou het ook wenselijk zijn iets gelijkaardigs in een van de deelgemeenten te voorzien.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons