‘Io Vivat. Io vivat. Nostrorum sanitas.’

    01 april 2023

    LIEFERINGE – Studentenvereniging Moeder Domper hield vrijdagavond 31 maart een familiecantus in het buurthuis De Kasseide.

    Een cantus (zang- en drinkstonde) begint steevast met het ‘Io vivat’: een ode in potjeslatijn aan de drank, de gezondheid, de levensvreugde en de vriendschap.

    Praeses Sheila Meulens legde ons voor aanvang van de festiviteiten uit waarvoor Moeder Domper staat.

    “Wij zijn een studentenvereniging van Ninoofse jongeren, die in Gent studeren. Moeder Domper zorgt voor een warme ontvangst in de studentenstad, we maken je wegwijs en helpen je om nieuwe vriendschappen te sluiten. We zijn een hele hechte bende.”

    De naam ‘Moeder Domper’ verwijst naar het verre verleden van Ninove als een tabaksstreek, met de tabakspot en de twee pijpen op het clublint. Op en in een domperpot klopte je eertijds de pijp uit. Vandaar ook de uitdrukking ‘een domper op de feestvreugde’.

    Wat vrijdag niet het geval was in buurthuis De Kasseide tijdens de familiecantus. Maar het is niet alleen drinken en fuiven, zoals blijkt uit de vele activiteiten, die Moeder Domper tijdens het jaar organiseert.

    Info: Moeder Domper.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons