Is speelplein in Ophemstraat een goed idee?

    08 November 2022

    VOORDE – De Ophemstraat lijkt voor Ilse Malfroot (Forza Ninove) niet meteen de ideale locatie voor de aanleg van een speelterrein.

    Na een buurtoverleg half oktober over dat kwestieuze speelplein bleven bij het raadslid meer vragen over dan antwoorden. Tijdens de gemeenteraad van 24 oktober interpelleerde zij daarover burgemeester Tania De Jonge (Open Vld), bevoegd voor jeugd. Vooral de verkeersdrukte maakte voor het Forza-raadslid de Ophemstraat niet geschikt als locatie. Ze wou ook weten in welke mate de buurt was betrokken bij die keuze en wat dat alles moest kosten.

    Locatie

    Haar partijgenoot Renaat Raes, al 61 jaar bewoner van de Ophemstraat op een steenworp van het toekomstige speelplein, trad haar daarin bij. De braakgrond achter de stedelijke basisschool De Flapuit leek hem beter geschikt met het schoolbaantje als een veilige verbinding. “Het is een ongelukkige beslissing om dat daar in te planten; het is er niet nodig.”

    “Er is een locatie-onderzoek gebeurd naar de verschillende mogelijkheden”, antwoordde de burgemeester. “De verkeerscommissie gaf voor dat eilandje in de Ophemstraat alvast een positief advies. Het terrein achter de school lijkt me niet geschikt omdat daar geen sociale controle mogelijk is.”

    Buurt

    De buurt was niet betrokken bij de keuze, maar is wel geconsulteerd nadien. De aanleg maakt deel uit van een raamcontract, dat in Nederhasselt alvast een mooi resultaat opleverde.

    “Dat zal ook hier gebeuren in dialoog met de buurt, de kinderen, de ouders. Na de terugkoppeling volgt het definitieve ontwerp. We voorzien in 2023 een budget van € 80.000.”

    Volgens Renaat Raes bleek niemand van de omwonenden tevreden met de locatie. Hij suggereerde een aantal andere opties zoals de Beekstraat en de Karmelietenstraat. Ilse Malfroot bleek evenmin overtuigd. “We zijn wel pro speelplein, maar dan een realisatie zoals in Aspelare.”

    De burgemeester bleef bij de Ophemstraat als definitieve inplantingsplaats, maar zou de bezorgdheden wel meenemen, ook in verband met het regelmatig onderhoud van het speelterrein.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons