Opening nieuw speelterrein Nederhasselt

    25 mei 2022

    NEDERHASSELT – Wat later dan gepland en verhoopt, opent de jeugddienst zaterdag 28 mei het nieuwe speelterrein aan de Nederhasseltstraat-Beekstraat. Het is het 10de in Ninove en deelgemeenten.

    De realisatie van dit speelterrein kende enige vertraging. Het ontwerp was al op 14 december 2020 toegekend.

    Vervuiling

    Op 20 en 27 januari 2021 meldde de ontwerper echter problemen door puinvervuiling van de bodem. De firma stelde 3 oplossingen voor: ophogen van de bestaande grond, oppervlakkig wegvoeren van de vervuilde bodem en aanvullen met teelaarde, de volledige sanering.

    De gemeenteraad koos op 21 februari 2022 voor de 2de optie, wat een meerkost betekende van € 31 450,00 (excl. BTW).

    Op 14 en 18 oktober 2021 had stadsbestuur inmiddels respectievelijk de aanleg van het speelterrein (€ 65.642,67 – btw incl.) en het leveren en plaatsen van speeltoestellen (€ 27.174,18 – btw incl.) gegund.

    Opening

    Uiteindelijk is het speelplein gerealiseerd en eigenlijk al druk gebruikt door de kinderen uit de buurt.

    Zaterdag 28 mei heeft de officiële opening plaats, met een hapje en een drankje. Vanaf 16 uur zijn alle kinderen en de buurtbewoners welkom. Er zijn grime en buitenspelen voor de kinderen voorzien.

    De plaatselijke verenigingen nemen het vanaf 17 uur over en zullen er een fijn samenzijn van maken.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), bevoegd voor jeugd: “Met de realisatie van dit speelplein, bereiken we stilaan ons doel uit de huidige meerjarenplanning. Tegen 2024 zouden we in elke deelgemeente een speelplein hebben. Nederhasselt is de 10de deelgemeente, die nu een speelplein rijker is.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons