Scouts en gidsen Mandus zijn veilig terug thuis

    19 juli 2021

    ASPELARE – De laatste scouts en gidsen Mandus keerden zondagnamiddag 18 juli terug uit Oneux. Ze moesten omwille van de watersnood in de streek hun kamp vroegtijdig beëindigen.

    “Het was een zware beslissing om het kamp stop te zetten”, vertelde hoofdleidster Kaat Ost ons zondagnamiddag. “We zaten zelf op een hoger gelegen weide in Oneux, vlakbij Comblain-au-Pont. Maar beneden in het centrum speelden zich nooit geziene taferelen af.”

    Eerst waren ze verhuisd naar een droge plek, maar donderdagochtend 15 juli bleek de regen toch ook op hun kampeerweide schade en vooral natte bagage te hebben veroorzaakt. Toen in het hele dorp de elektriciteit was uitgevallen, heeft de leiding de knoop doorgehakt. “Natuurlijk waren de kinderen heel teleurgesteld na alle coronaperikelen van vorig jaar en dit jaar.”

    Dat de leiding de goede beslissing had genomen, bleek zondagnamiddag nog maar eens, toen de ouders hen met een applaus dankten: “De leiding heeft zichzelf weggecijferd en een grote verantwoordelijkheid genomen.”

    Ravage

    Dat bleek eveneens uit het relaas van Cindy en Hans, die op een 6-tal km van de kampplaats logeerden. Zij ervaarden hoe constante regenval gedurende 36 uur een kolkend rivier door het dorp stuurde, die alles meesleurde.

    Andere ouders stonden ook tenvolle achter de beslissing, omdat zij de ravage aan hun ogen hadden zien voorbij stromen.

    Veerle was haar zoon en dochter zelf gaan ophalen en had haar wei ter beschikking gesteld, om toch nog iets van een kampsfeer te creëren.

    Maar de komende dagen zal het opruimen en drogen zijn, wanneer de vrachtwagens met het materieel aankomen.

    De eerstvolgende activiteit van Mandus is een kampdag op 20 juli. Later deze maand volgt dan de inmiddels bekende streekbieravond op 30 en 31 juli.

    Info: scouts en gidsen Mandus.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons