Stad geeft jeugdopbouwwerk in handen van vzw Habbekrats

    02 juni 2021

    NINOVE – De gemeenteraad keurde op 31 mei de overeenkomst met de vzw Habbekrats goed. De jeugdwelzijnsorganisatie zal de komende vijf jaar maatschappelijk kwetsbare jongeren ondersteunen.

    Eind april liep het contract af met de vzw Lejo, die de afgelopen jaren het jeugdopbouwwerk in Ninove had beheerd.

    Laureaat

    Begin maart lanceerde de stad een nieuwe projectoproep voor de komende 5 jaar. De vzw Habbekrats kwam als sterkste kandidaat uit de projectoproep. De gemeenteraad duidde de vzw op 31 mei aan als laureaat. Tijdens de gemeenteraad van april was dat punt verdaagd, omdat het dossier niet volledig was.

    De vzw Habbekrats wil maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren meer kansen bieden en hun weerbaarheid vergroten. Zij helpen hen hun talenten en persoonlijkheden te ontwikkelen. Op die manier kunnen ze een volwaardige plaats in de samenleving verwerven.

    De Kuip

    De jeugdopbouwwerkers van Habbekrats vind je vanaf 1 mei in jeugdcentrum De Kuip. Ze starten met een omgevingsanalyse en zullen ook contacten leggen met de jongeren.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), bevoegd voor jeugd: “De zorg voor kinderen en jongeren is voor onze stad een belangrijk aandachtspunt. Jeugdopbouwwerk is dan ook ontzettend belangrijk. De gezondheidscrisis heeft ons keihard geconfronteerd met de kwetsbaarheid van onze kinderen en jongeren. Een heel sterk partnerschap is nodig om duidelijk te maken, dat ze er niet alleen voor staan. Kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie hebben nood aan een vertrouwelijk aanspreekpunt, waar ze zich goed voelen, en een laagdrempelige ontmoetingsplaats, waar ze zichzelf kunnen zijn.”

    De samenwerkingsovereenkomst loopt voor de periode 2021-2026. De vzw Habbekrats heeft recht op een jaarlijkse subsidie van € 106.314,00.

    Info: vzw Habbekrats.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons