Kraanvogels dwarrelen op de binnentuin van het vaccinatiecentrum

    20 april 2021

    NINOVE – Honderden kraanvogels sieren de binnentuin van het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan. In de rustruimte maakte Huize Vink een schildering met dezelfde thematiek.

    De bibliotheek en het cc De Plomblom hingen dinsdag 20 april honderden gevouwen kraanvogels op aan de binnentuin van het vaccinatiecentrum.

    Wensen

    Daarmee refereren ze aan de eeuwenoude Japanse traditie om duizend kraanvogels te vouwen. De overlevering wil dat jouw gezondheidswensen dan zijn vervuld. Al is een degelijk vaccin natuurlijk minstens evenveel waard.

    Als je gevaccineerd bent, mag je een kraanvogel meenemen naar huis, zolang de voorraad strekt. Heel wat van de papieren vogels bevatten trouwens een persoonlijke wens of een boodschap van de ‘vouwer’, gericht aan de persoon die hem meeneemt naar huis.

    Speels

    Cultuurschepen Henri Evenepoel (Open VLD): “Die kraanvogels passen heel mooi bij het vaccinatiecentrum én bij de verhalenbundel ‘Als vogels in de lucht’, die de stad dit jaar publiceerde. Al deze kraanvogels zijn natuurlijk niet het werk van één man of vrouw; tientallen inwoners gingen aan het vouwen, groot en klein. We willen hen één voor één graag oprecht bedanken. De kraanvogels geven het pleintje voor het vaccinatiecentrum een heel andere, zelfs speelse aanblik.”

    Ook binnen is die lijn doorgetrokken. “In de rustruimte is een schildering van de hand van het Ninoofse Huize Vink, Eline Godaert, aangebracht. Daarin zitten ook kraanvogels verwerkt. En dan is er natuurlijk nog de corona-tijdscapsule. Daarin kun je een boodschap nalaten voor de volgende generatie. Al die elementen maken het vaccinatiecentrum tot veel meer dan een plek, waar je enkel je prik krijgt.”

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons