Kristien Hemmerechts spreekt over borstkanker

    09 oktober 2018

    NINOVE – Oktober is wereldwijd de maand van de strijd tegen borstkanker. Kristien Hemmerechts komt woensdagavond 17 oktober naar Ninove. Ze getuigt in het Oud stadhuis over haar strijd met de ziekte. De gratis lezing is een organisatie van de Liberale Mutualiteit (LM).

    Wat zeg je als vriend, vriendin, kennis of collega tegen iemand met kanker? Niet evident. Schrijfster Kristien Hemmerechts geeft in de lezing tips om daar als buitenstaander mee om te gaan. Ze deelt ook ervaringen en frustraties over haar behandeling.

    In oktober 2015 kreeg Hemmerechts de diagnose borstkanker. Ze had geluk, de kanker bleek goed behandelbaar. “Ik heb niet het gevoel dat ik kanker overwonnen heb”, zegt ze. “Er zat kanker in mijn lijf en de dokters hebben die eruit gehaald. Als het een agressieve kanker was geweest, was ik er nu niet meer. Maar het was een luie, dus ik had geluk. Het lotje van de loterij.”

    Meer en meer mensen genezen van kanker en leven daarna ook goed verder. Maar dat kanker stilaan geen taboe meer zou zijn, is volgens Hemmerechts toch een misvatting. “Als je het woord kanker laat vallen, zie je mensen nog altijd schrikken. Ook voor mij was het nog een taboe. Ik had veel moeite om te aanvaarden wat er met me aan de hand was, laat staan om er mee te koop te lopen. Het heeft me tijd gekost om woorden zoals kanker of oncoloog te gebruiken. Ik vond het zo bevreemdend dat ze in mijn leven een plaats kregen. Ik was altijd de schrijfster, de docent, de moeder en plots was ik de patiënt.”

    Praktisch

    Info: http://www.lm.be/Oost-Vlaanderen/Agenda/Pages/Borst-lezing-door-Kristien-Hemmerechts.aspx

    MLI – Fotograaf: (c) Keke Keukelaar

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons