Lions Ninove schenkt tien laptops aan de vzw Amon

    16 april 2020

    NINOVE – De lokale afdeling van de Lions Club schonk 10 nieuwe computers aan de vzw Amon. Op die manier kunnen kinderen en jongeren in begeleiding contact onderhouden met familie en vrienden, schooltaken maken en telebegeleiding krijgen.

    De vzw Amon is een erkende organisatie binnen de integrale jeugdhulp. Zij begeleidt jongeren, die in deze crisistijd dubbel getroffen zijn zowel thuis als in de voorzieningen. Als kinderen en jongeren niet thuis in een veilige omgeving kunnen vertoeven, blijven ze waar mogelijk best in de voorziening. Korte verblijven of weekends bij familie of ouders zullen de komende weken niet kunnen plaatsvinden. Tot het einde van deze maatregelen kunnen deze kinderen en jongeren vermoedelijk ook geen bezoek ontvangen en zijn evenmin externe dagactiviteiten voorzien.

    Daar waar heel wat mensen over de nodige digitale middelen beschikken om contacten te blijven houden met vrienden en familie, hebben veel jongeren in de jeugdhulpvoorzieningen deze niet.

    Laptops

    Lions Ninove kreeg vanuit de vzw Amon een dringende vraag en besloot zijn duit in het zakje te doen doneren.“Onze club bestelde voor de jeugdzorgvoorzieningen van de vzw Amon tien nieuwe laptops ter waarde van € 5.000″, aldus Omer Van Keer, voorzitter van Lions Ninove. “We zijn blij dat we met onze bijdrage deze jongeren kunnen helpen en in onze streek als serviceclub ook mee een verschil kunnen maken.”

    Pieter De Leeuw, voorzitter van het sociaal comité van Lions Ninove: “De meeste van deze laptops zijn bestemd voor de campus Raveling in Nederhasselt. De jongeren zullen er niet alleen contacten mee kunnen onderhouden met hun vrienden en familie, maar ook huiswerk en andere taken kunnen doen. Ze kunnen zelfs telebegeleiding krijgen indien nodig.”

    Info: Lions Ninovevzw Amon.

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons