‘Lotgenotencontact bij kanker’ ontvangt cheque van € 500

    31 oktober 2022

    NINOVE –Kunstenaar Claude Dendauw stelde tekeningen tentoon in zijn atelier Vitrien 13. Hij schonk € 500 van de verkoop ervan aan ‘Lotgenotencontact bij kanker’.

    Tijdens de lockdown heeft Claude Dendauw iedere dag een tekening gemaakt. Het resultaat daarvan heeft hij de afgelopen maand tentoongesteld in Vitrien 13 onder de titel ‘Keep on Smiling’. Dat pand aan de Biezenstraat 13 is zijn atelier en tegelijk een uitstalraam voor kunst en occasionele tentoonstellingen.

    Claude wou een deel van de verloop van die werken schenken aan een lokaal goed doel.

    Lotgenotencontact

    Hij nam contact op met Marina Goossens, de bezieler van ‘Lotgenoten bij kanker’. Dit is een kleinschalig initiatief, waarbij Marina zich belangeloos inzet om mensen samen te brengen en het leven positief te benaderen.

    Zondag 30 oktober vond de overhandiging plaats van een cheque.

    In totaal zijn 150 bezoekers langs geweest tijdens de expo. Er zijn 20 kunstwerkjes verkocht, waarvan telkens € 20 naar het goede doel ging.

    Dit bedrag is aangevuld met een donatie van € 50 door de zusters van de Heilige Harten. Ook de kunstenaar zelf droeg € 50 bij. Op die manier kon hij het aardige bedrag van € 500 overhandigen aan de vereniging.

    De kunstenaar Claude Dendauw, Marina Goosens, de schepen voor cultuur Henri Evenepoel en de genodigden hebben nadien het glas geheven op het succes van de expo.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons