Maak kans op één jaar gratis groene stroom

    03 december 2020

    OOST-VLAANDEREN – Gezinnen, bedrijven en verenigingen kunnen terug inschrijven op de 10de groepsaankoop groene stroom en aardgas van de provincie. Ter gelegenheid van dit jubileum maken deelnemers dit jaar kans op één jaar gratis groene stroom.

    Iedere burger, die overstapt, kan deelnemen aan de wedstrijd. Weet je het correcte antwoord op de schiftingsvraag of ben je het dichtst in de buurt, dan win je één jaar gratis groene stroom.

    De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van maximaal 3.052 kWh elektriciteit. Dit is een gemiddeld verbruik voor elektriciteit van een gemiddeld huishouden zoals opgegeven door de VREG.

    Duurzaam

    De provincie wil klimaatneutraal zijn in 2040. Daarom kiest ze resoluut voor groene stroom van eigen bodem. Dit is energie, in eigen land gewonnen uit hernieuwbare bronnen.

    Riet Gillis (gedeputeerde bevoegd voor Energie en Klimaat): “De voorgaande editie van de groepsaankoop leverde de deelnemende gezinnen een gemiddelde besparing op van € 477 voor stroom en gas op jaarbasis. Dat is slechts één resultaat van de groepsaankoop. We zetten collectief ook grote stappen om klimaatneutraal te zijn in 2040, dankzij de 100 % groene stroom van Belgische bodem.”

    Inschrijven

    Alle Oost-Vlaamse gezinnen, bedrijven en verenigingen kunnen vóór 02 februari 2021 vrijblijvend en gratis inschrijven op de groepsaankoop via de website of telefonisch (zie de gegevens onderaan dit artikel).

    In de eerste week van december ontvangt iedere inwoner een brief met een inschrijfformulier. Vul het formulier volledig in en verstuur het naar: Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Groepsaankoop groene stroom (Woodrow Wilsonplein 2,  9000 Gent).

    Tal van Oost-Vlaamse gemeenten werken ook samen met de provincie. Bij de gemeentelijke infoloketten kan je na afspraak terecht voor info.

    Hou bij het inschrijven de jaarafrekening van je huidige leverancier bij de hand. Hierop staat belangrijke informatie zoals je jaarverbruik en EAN-code(s).

    Na een vrijblijvende inschrijving ontvang je ten laatste op 17 maart 2021 een persoonlijk aanbod met de besparing.

    Als je intekent, wordt de overstap naar de nieuwe leverancier met 100 % groene stroom uit België voor jou geregeld.

    De organisator Pricewise, die sinds 2012 actief is op de Belgische energiemarkt, kreeg eerder dit jaar als eerste de accreditatie vanuit de CREG (het federale organisme voor de regulering van de energiemarkt). Dat was voor de wijze, waarop Pricewise groepsaankopen voor energie organiseert.

    Info: Inschrijven op Groene stroom O-Vl. –bellen kan ook naar het gratis nummer 0800 60 601 (op werkdagen van 9 tot 20 uur).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons