Gratis infosessies voor senioren

    15 april 2024

    NINOVE – Het Sociaal Huis organiseert vier infosessies in het voorjaar en het najaar.

    Van lachyoga tot slaapproblemen: senioren kunnen intekenen voor een aantal infosessie in het Sociaal Huis en het woonzorgcentrum Klateringen.

    Lachyoga

    Dit type van yoga gaat er van uit, dat we er zelf kunnen voor zorgen om te lachen. Het sociale en het interactieve aspect zijn hierbij heel belangrijk: zien lachen doet lachen. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen een gemaakte of een echte lach en heeft dezelfde weldoende effecten: het stimuleren van de bloedsomloop en verlagen van de bloeddruk, ontspanning, massage van het spijsverteringsstelsel, gemakkelijker relativeren…

    Bij lachyoga is een echte lach mooi meegenomen als het gebeurt maar niet het doel. Lachen is loslaten, in het hier en nu zijn, stoppen met denken. Dat strookt niet met het streven naar een doel.

    De gecertificeerde lachleraar-animator is creatief agoog Luc Van Imschoot.

    Om deel te nemen volstaan een dosis goesting, comfortabele kledij, een flesje water en een handdoek of matje.

    • Datum en uur: dinsdag 23 april om 14.30 uur.
    • Plaats: Sociaal Huis (grote zaal gelijkvloers) Burchtstraat 46 Ninove.

    Levenseinde

    Ook al ben je nu nog gezond of heb je zicht op genezing, het is zinvol om tijdig na te denken over het levenseinde en over welke zorg je wilt krijgen als je ernstig ziek zou worden. Je kan voorafgaand een aantal bepalingen en wensen vastleggen.

    Iedereen heeft recht op een waardig levenseinde, maar waar kan je terecht voor informatie? Wat kan je zelf plannen? Wie kan je helpen als je vragen hebt?

    Anne Van Cutsem helpt je om hierop antwoorden te vinden. Ze is een ervaren verpleegkundige, palliatief deskundige en vormingsmedewerker Palliatieve Zorg Regio Dender.

    • Datum en uur: donderdag 25 april, van 14 uur tot 16 uur.
    • Plaats: wzc Klateringen (zaal Regenboog), Centrumlaan 173 Ninove.

    Verkeerscode

    Ken je alle wijzigingen in de wegcode van de laatste jaren? Als weggebruiker moet je de verkeersregels goed kennen en correct toepassen. In het dagelijkse verkeer ervaren we, dat dit niet altijd even gemakkelijk is.

    Oud-politie-inspecteur Geert De Bisschop frist tijdens een presentatie van twee uur de belangrijkste verkeersregels op.

    • Datum en uur: maandag 9 september om14 uur.
    • Plaats: Sociaal Huis (grote zaal gelijkvloers), Burchtstraat 46 Ninove.

    Slaapproblemen

    Sandra Pirrera geeft sinds 2007 voordrachten voor een breed publiek over onder meer slaap bij senioren. Zij is klinisch psychologe en doctoreerde in 2014 aan de VUB met een studie over de relatie tussen wegverkeerslawaai, stress en slaap.

    • Datum en uur: dinsdag 29 oktober om 14 uur.
    • Plaats: Sociaal Huis (grote zaal gelijkvloers), Burchtstraat 46 Ninove.

    Deelname aan de infosessies is gratis. Inschrijven is verplicht via senioren@ninove.be of 054 50 50 50 of via het seniorenloket.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons