Sterretjesweide en -register als blijvende herinneringen

    02 april 2024
    created by dji camera

    NINOVE – Ouders kunnen hun sterrenkindje laten begraven op de sterretjesweide. Sinds eind 2023 worden deze kinderen ook ingeschreven in een sterrenregister.

    Tijdens de gemeenteraad van 25 maart kwam Guy D’haeseleer (Forza Ninove) met een eerder aangekondigd voorstel voor een dergelijk sterrenregister.

    Sterrenakte

    De schepen voor begraafplaatsen Katie Coppens (Samen-Vooruit) kon hem meedelen, dat dit al bestond. “Sinds eind 2023 wordt een sterrenakte afgeleverd aan de ouders, die melding doen van hun overleden sterrenkindje. Er is intussen al een paar keer een dergelijke akte afgeleverd. Deze sterrenakten vormen het sterretjesregister. Om de familie van sterrenkindjes een fysieke plek te geven waar zij kunnen herdenken en rouwen, is in 2020 al een sterretjesweide aangelegd op de begraafplaats van Ninove.”

    Haar college voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen-CD&V) wees ook op de Wereldlichtjesdag, de tweede zondag in december, waaraan het Huis van het Kind deelneemt met een lichtjeswandeling. “Vorig jaar was daarvoor een grote opkomst. Het is belangrijk, dat we rituelen aanbieden.”

    D’haeseleer was met die initiatieven blij en vroeg om daaraan zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven, want op de site van de stad vond hij daarover niets terug.

    “De website is inmiddels aangepast”, gaf schepen Coppens nog mee. “Er was meer uitleg nodig. We zullen hieraan ook een artikel brengen in het stadsmagazine.”

    Info: sterrenregister.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons