Steun voor noodpost DOKTER9400

    09 mei 2024

    NINOVE – De gemeenteraad stemde maandag 29 april unaniem in met de samenwerkingsovereenkomst met de huisartsenkoepel Dr. Hemerijckx voor de noodpost DOKTER9400.

    Om het tekort aan huisartsen te verhelpen, startte de Ninoofse huisartsenkoepel Dr. Hemerijckx op 12 februari 2024 met het initiatief DOKTER9400. Dit is gevestigd in een lokaal van het OLV-ziekenhuis, campus Ninove en is in de eerste plaats bedoeld voor mensen zonder huisarts.

    Financiële steun

    De schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen-CD&V) gaf aan op welke manier de stad dit initiatief financieel zal ondersteunen voor de gemaakte en geschatte onkosten:

    • € 4.795,26 voor de opstart en de inrichting;
    • maximaal € 24.840 om de minimale loonkost van de huisarts te vergoeden = € 270 (minimale loonkost/consultatiemoment) x 2 consultatiemomenten per week x 46 weken;
    • maximaal € 5.180 voor 2 medische administratieve medewerkers = 2 x € 35 x 2 consultatiemomenten per week x 37 weken;
    • € 120 voor het mobiel telefoonabonnement = € 8 per maand tot 27 juni 2024 en nadien € 16/maand tot eind 2024.

    De stad reserveert € 34.935,26 voor de ondersteuning van het initiatief DOKTER9400. Elke kost moet worden verantwoord en elke 3 maand zal een evaluatie gebeuren over de werking en de patiëntenstroom.

    Uniek

    Van bij het begin is de stad betrokken partij bij dit initiatief, dat volgens burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) vrij uniek is in Vlaanderen. “Het is geen wondermiddel”, beaamde ze tijdens de bespreking op de gemeenteraad. “Maar de rechtstreekse impact is groot. 6 huisartsen maken deel uit van die noodpost, waarvan inmiddels al 131 patiënten konden gebruik maken. We zullen dit initiatief nu meer promoten en wellicht uitbreiden.”

    De digitale aanmeldingsprocedure is nog een drempel, die met de inzet van onthaalvrijwilligers lager kan. Wellicht zal dit initiatief worden verder gezet volgend jaar, in afwachting van een oplossing voor de werking van de wachtpost Ninove.

    Alle raadsleden gingen akkoord met de samenwerkingsovereenkomst.

    Info: (he)bekijk hier het debat in de gemeenteraad – DOKTER9400.

    MLI

    DOKTER9400 is ondergebracht in het OLV Ziekenhuis campus Ninove in de Biezenstraat.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons