Mega Jens Beach “Dit was een topeditie”

    22 augustus 2022

    NINOVE – Afgelopen weekend vond op de terreinen achter de sporthal het dertiende Mega Jens Beach tornooi plaats. Onder meer dankzij het uitmuntende weer, werd het een topeditie.

    Recreanten op zaterdag

    Zaterdagochtend werd een jeugdtornooi met 9 deelnemende ploegen afgewerkt. Nadien startte het recreantentornooi. Niet minder dan 21 teams schreven zich in voor een dag plezier in het zand. Onder hen heel wat oud-volleyballers die zich lieten verleiden om een balletje te slaan. Maar ook familieploegen maakten hun opwachting. De ambiance zat goed en er werd tot laat op de avond nagepraat aan de gezellige tafels op de weide.

    Zondag

    Traditioneel spelen op zondag de competitievere ploegen in drie verschillende categorieën. Bij de gemengde ploegen won het duo Jan Goethals – Freja De Middeleer. Bij de dames wonnen Bente Daniëls – Nel Demeyer en in een hoogstaande finale bij de heren won het broederkoppel Maarten en Dennis Deroey. 

    Demonstratiewedstrijd

    De dag werd afgesloten met een demonstratiewedstrijd. De duo’s De Quick-Neyt en Longeval-Vandensteene (allen speelsters uit de ereklasse) demonstreerden er hun kunnen. Twee van deze topspeelsters (Lore De Quick, Axelle Longeval) zijn ex-jeugdspelers van Mevoc. Nu behoren ze tot de kern van kampioen VDK Gent. Nogmaals een bewijs dat de jeugdwerking van Mevoc top is.

    Maaike Van Isterdael vat het weekend als volgt samen: “Zonder meer was dit een topeditie. Na de coronajaren is de honger naar het beachvolleybal duidelijk terug.” Van Isterdael besluit nostalgisch: “Zon, fun en sport afwisselen met een lekker drankje en een barbecue-broodje. Helemaal waar Jens voor stond.”

    JTR

    Foto’s: Frans Verreycken, Hilde Dauw

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons