• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Mondmasker niet verplicht voor wandelaars

  27 juli 2020

   NINOVE – Als je stevig doorwandelt, ben je ontheven van de verplichting om over het hele grondgebied een mondmasker te dragen. Slenteraars behoren niet tot deze doelgroep.

  Je bent vanaf 27 juli in Ninove en deelgemeenten verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar domein. In het burgemeestersbesluit staan enkele uitzonderingen.

  Het moet niet tijdens verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step. Evenmin als je sport of bij heel zware fysieke inspanningen.

  In de horecazaken mag je het mondmasker enkel afzetten als je aan de tafel zit. Bij elke verplaatsing in de zaak is het verplicht.

  Op de markt en op publiek toegankelijke evenementen was het dragen van en mondmasker al verplicht en dat blijft zo.

  Wandelen

  Burgemeester Tania De Jonge riep maandag 27 juli, kort na de persconferentie van de nationale veiligheidsraad, het lokale crisisoverleg samen. Na evaluatie is er nog één uitzondering aan toegevoegd.

  Wandelaars, die wandelen als sport beoefenen en niet kuieren of slenteren, moeten geen mondmasker dragen. Stop je voor een babbel of ga je winkelen in je dorp of de binnenstad, dan moet dit wel.

  Evenementen

  Dinsdag 28 juli staat een schepencollege gepland om de lokale gevolgen van de aangekondigde nationale maatregelen te bespreken. Na het schepencollege volgt een communicatie.

  “De nieuwe nationale maatregelen zijn ingrijpend, maar noodzakelijk”, zegt de burgemeester. “Dinsdagochtend bekijken we de verschillende maatregelen en beslissen we wat op lokaal niveau zal wijzigen. Aan de mondmaskerverplichting houden we sowieso vast, om de gezondheid van onze inwoners te beschermen. De corona-cijfers van de afgelopen dagen tonen aan, dat het nodig is. Maar natuurlijk evalueren we dag na dag waar we verder kunnen verfijnen.”

  Op de agenda ondermeer de vraag of/welke evenementen in augustus kunnen plaatsvinden.

  Evolutie Ninove 12/07 19/07 26/07 27/07
  Nieuwe gevallen (laatste 7 dagen) 2 2 4 7
  Incidentie (laatste 7 dagen = aantal gevallen x 100.000/bevolkingsaantal) 5 5 10 18
  Aantal dagen sinds nieuwe gevallen 0 1 2 3
  Aantal dagen met toename (laatste 7 dagen) 1 2 1 2

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons