N-VA-Ninove: “Derde keer op rij inbreuken op de milieuwetgeving”

    13 november 2020

    NINOVE – Het lijkt een straatje zonder eind. Volgens Karolien De Roose (N-VA) begaat de stad andermaal een milieuovertreding. Zij stelt, dat een deel van het afval van voorgaande onwettige opslagplaatsen nu op het containerpark van de stadsdiensten aan het Paul De Montplein ligt… terug zonder vergunning.

    Eerder onthulde Jeroen Van Assche (N-VA), dat op de opslagplaatsen van de stadsdiensten aan de Fabrieksstraat en Pollare-Dorp afvalstoffen en asbest lagen, die daar niet thuishoorden wegens geen vergunning.

    In eerste instantie nam schepen Katie Coppens (Samen – bevoegd voor vergunningen) haar verantwoordelijkheid.
    Nadien was het de beurt aan schepen Marc Torrekens (Open VLD – bevoegd voor de technische dienst). Die laatste sloeg zelfs een mea culpa en beloofde de illegaal opgeslagen afvalstoffen te laten opruimen.

    Burcht

    Gemeenteraadslid Karolien De Roose ontdekte echter, dat minstens een deel van het afval is verplaatst naar het containerpark van de stadsdiensten aan het Paul de Montplein.

    Dit terrein staat ingekleurd op het BPA Burchtdam als archeologische site. “Op deze historisch waardevolle gronden bevinden zich letterlijk en figuurlijk de fundamenten van onze stad, de burcht. Opnieuw worden afvalstoffen gestort zonder enig respect voor de milieuwetgeving. Verschillende afvalfracties liggen er zelfs al jarenlang door elkaar, gelet op de overwoekering door vegetatie.”

    Oplossingen

    Karolien De Roose vraagt, dat het stadsbestuur werkt maakt van diepgaande oplossingen op lange termijn. “Het verhuizen van afvalstoffen van de ene niet-vergunde opslagplaats naar de andere is onverantwoord. Bij de laatste vaststelling aan het Paul de Montplein rijst zelfs de vraag of er geen sanering van de grond moet gebeuren. Vast staat, dat het stadsbestuur (met Groen in het schepencollege) totaal geen respect toont voor milieunormen en milieuwetgeving.”

    Voorlopig geeft het stadsbestuur de indruk de hopen afval eerder te verplaatsen, dan hiervoor een oplossing te zoeken.

    We kregen een reactie van schepen Torrekens. Deze geven we weer in een aparte bijdrage.

    Zie ook: Schepen Torrekens (Open VLD): ‘We zoeken een andere locatie voor onze technische dienst”.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons