Niels Hemmeryckx start broodnodige crowdfunding voor dierenasiel

    18 augustus 2021

    DENDERWINDEKE – De huisvesting van het dierenasiel van Ninove is al langer een probleem. Niels Hemmeryckx, fotograaf en dierenvriend, is een crowdfunding gestart om het asiel bij te staan.

    Dierenasielen zijn nodig. De afgelopen dagen kon je nog maar eens vernemen, dat dieren meer en meer worden behandeld als gebruiksvoorwerpen: momenteel worden bijvoorbeeld opnieuw veel ‘corona-huisdieren’ gedumpt.

    De mens, we kunnen er helaas niet altijd fier op zijn.

    Gelukkig hebben mensen zoals asieluitbaters Martine Van Den Steen en haar dochter Katrien Reygaerts een warm hart voor achtergelaten dieren. Zij bieden hen bijna belangeloos onderdak. Ze verzorgen ze, knappen ze soms zelfs letterlijk op en zoeken een geschikte thuis voor deze pluizige wezentjes.

    Huisvesting

    Het gebouw aan Kerkveld in Denderwindeke is echter niet meer geschikt. Dus vroegen ze jaren geleden een vergunning aan voor een nieuwbouw. De stad Ninove keurde de aanvraag goed, maar twee buurtbewoners protesteerden. Daardoor zit het asiel nu al jaren in de problemen in verband met de opvang van hun dieren.

    Het lijkt alsof niemand kan helpen. Er waren wel een aanbevelingsbrief van Dierenwelzijn Vlaanderen en een petitie met 15.000 handtekeningen. Dit mocht echter niet baten. De nieuwbouw heeft volgens de letter van de wet geen ‘maatschappelijk nut’ en zou bovendien zonevreemd liggen.

    Martine en Katrien keken inmiddels uit naar verschillende nieuwe locaties, maar niet veel gebouwen zijn geschikt om een asiel in onder te brengen. En als ze dat wel zijn, hangen er een pak renovatiekosten aan vast. Daarvoor heeft het asiel geen geld.

    Broodnodig

    Bovendien is het om verschillende redenen de wens van Martine om op deze locatie te kunnen blijven. Werk aan de winkel voor minister van dierenwelzijn Ben Weyts. Volgens haar is hij de man, die hen nog enigszins kan helpen.

    Het dierenasiel blijft voor onze regio broodnodig. Daarvan zijn de volgers op hun Facebookpagina afgelopen dagen nog maar eens getuige geweest: het totaal verwaarloosde maltezertje, dat samen met zes andere honden is in beslag genomen; het konijntje, dat met kooi en al op straat was achtergelaten. Die beelden gaan door merg en been, bij al wie een beetje mens is.

    Crowdfunding

    Niels Hemmeryckx woont in de buurt van het asiel en was ook al op de hoogte van de problematiek. Hij kwam maandag 16 augustus op het idee om een publieksfincanciering te starten.

    Amper 24 uur later had hij al € 800 ingezameld en inmiddels is de kaap van € 1.000 gerond. Een bedrag, dat op die korte termijn zijn verwachtingen overstijgt.

    Je kunt je steentje voor dit mooie doel bijdragen door de onderstaande link aan te klikken.

    Info: steunactieDierenasiel Ninove.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons