Niets dan waardering voor afscheidnemend algemeen directeur Bart Baele

  28 april 2021

  NINOVE – Algemeen directeur Bart Baele ruilt na amper drie jaar Ninove voor Oudenaarde. Toch oogstte hij maandagavond 26 april over alle partijgrenzen heen niets dan lof voor zijn visie, stijl en inzet. “U bewaarde voldoende afstand, zonder afstandelijk te zijn”, typeerde schepen Wouter Vandewinkel de stijl van de algemeen directeur.

  Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 voorziet in één gezamenlijke ambtelijke leiding van gemeente en OCMW. De gemeenteraad van 17 juli 2018 stelde Bart Baele aan tot algemeen directeur, de hoogste stedelijke ambtenaar. Hij legde op 30 juli 2018 in handen van de voorzitter van de gemeenteraad Dirk Vanderpoorten de eed af.

  Loopbaan

  Voor Zottegemnaar Bart Baele (35 jaar) bijna drie jaar terug in Ninove als algemeen directeur aan de slag ging, had hij al heel wat ervaring opgebouwd in de publieke sector. Hij was stafmedewerker van de OCMW-secretaris in Gent, consultant bij Q&A, directeur externe dienst en hulpverlening in Aalst.

  Maandagavond 26 april nam hij afscheid van Ninove om de overstap te maken naar Oudenaarde, eveneens als algemeen directeur. Hij kwam daar als beste uit de selectie.

  Afscheid

  Karolien De Roose (N-VA), Wouter Vande Winkel (Samen), Stijn Vander Elst (Open VLD), Guy D’haeseleer (Forza Ninove) en burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) spaarden hun lof niet voor de afscheidnemende algemeen directeur.

  Zij loofden hem omwille van zijn visie, zijn professionalisme en standvastigheid, zijn correctheid over de partijgrenzen heen, met een realistische kijk en zoekend naar oplossingen, een teamspeler die mensen vertrouwen gaf en hen deed groeien.

  Enkele sprekers hielden toch een dubbel gevoel over. Enerzijds gunden ze hem de nieuwe functie in Oudenaarde. Anderzijds beseften ze dat het eigenlijk helemaal anders had kunnen verlopen, indien…

  Dienstverlening

  De mooie woorden en het virtueel applaus gingen Bart Baele naar het hart. Hij dankte iedereen voor de constructieve en positieve samenwerking. Hij hoopte dat Ninove zou verder werken aan de realisatie van het meerjarenplan in uitvoering en de dienstverlener zal zijn, die de stad wil zijn voor de burgers. ”Tijdens deze mondiale crisis hebben de aanhoudende inspanningen van onze medewerkers aangetoond hoe een lokale overheid een relevante overheid kan zijn.”

  Aan het begin had Karolien De Roose een treffende vergelijking uitgesproken: “Oudenaarde heeft ons eerst de Ronde afgepakt en nu onze algemeen directeur.” In het eerste geval was dat een beslissing van Wouter Vandenhaute. In het tweede geval was het de Raad van State, die roet in het eten gooide.

  Waarnemend

  Eerder had de gemeenteraad tijdens de besloten zitting Ann De Bruyne aangesteld als waarnemend algemeen directeur.

  Zij is sinds 2010 sectorcoördinator vrijetijdszaken en onderwijszaken Zij was eerder al waarnemend stadssecretaris (januari-september 2018) en daarvoor cultuurfunctionaris (1992-2010).

  Info: de volledige ‘huldiging’ kun je zien via deze link.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons