Nieuwe herdenkingszuilen voor Ninoofse strooiweide

    31 oktober 2022

    NINOVE – De stad vervangt de herdenkingspanelen aan de strooiweide op de begraafplaats van Ninove. In de plaats komen herdenkingszuilen in blauwe hardsteen.

    Om de nabestaanden aan de strooiweide op een respectvolle manier te kunnen gedenken, vervangen twee zuilen in een kwalitatieve en duurzame blauwe hardsteen de bestaande houten panelen. Deze waren in slechte staat door jarenlange blootstelling aan weer en wind.

    Katie Coppens (Samen), schepen bevoegd voor begraafplaatsen: “Met deze duurzame mooie stenen zuilen hopen we als stad een beetje troost te kunnen bieden aan de nabestaanden.”

    Herdenkingsplaatjes

    Herdenkingsplaatjes, die sinds 2007 zijn geplaatst (en vanaf 2014 via een officieel verzoek), worden kosteloos vernieuwd en opgehangen op de nieuwe zuilen.

    De herdenkingsplaatjes voor burgers, overleden tussen 1980 tot en met 2006, worden verwijderd; de vergunningsperiode van 15 jaar is verstreken. Ook de plaatjes, sinds 2014 geplaatst zonder officieel verzoek, worden verwijderd.

    Als je een verwijderd plaatje wilt vervangen, kan je dit voor € 70 aankopen bij de dienst burgerlijke stand. Het mag 15 jaar blijven hangen. Nadien mag de stad het herdenkingsplaatje verwijderen, tenzij de familie een verlenging aanvraagt.

    Info: dienst begraafplaatsen Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons