Nieuwe ledschermen voor informatie en lokale reclame

    04 maart 2022

    NINOVE – Twee ledborden, aan het Oud Stadhuis en het station, vervangen de oude informatiepanelen. Ze bieden meer mogelijkheden voor informatie en reclameboodschappen.

    “Het is een dossier, dat al een tweetal jaar loopt”, verduidelijkte schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD). “Deze city screens ogen niet alleen moderner, je kunt ze ook softwarematig beheren en programmeren met tekst en fotomateriaal. De firma werkt volgens het concept van 50 % reclame van lokale bedrijven en 50 % boodschappen van algemeen nut in een maandelijks rotatiesysteem. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen we snel de boodschappen aanpassen.”

    Interesse

    Voorlopig staan twee borden opgesteld: aan het station en ter hoogte van het Oud Stadhuis.

    “Het hangt af van de handelaars om daarin mee te stappen met betalende reclame. Bij een toenemende interesse, kunnen we borden laten bijplaatsen. Maar nu testen we die city screens gedurende 6 maand. Het is interessant voor de stad en de handelaars. Wij kunnen er de boodschappen van algemeen nut laten op verschijnen en hun reclame krijgt daardoor tegelijk meer aandacht. Voor de stad is het een nuloperatie aangezien de firma de inkomsten haalt uit de reclameboodschappen.”

    Parkings

    Een ander dossier – de digitale verwijsborden naar vrije parkeerplaatsen – is nog niet aan de nieuwe patatjes toe.

    “Het was de bedoeling om via deze borden de automobilisten te begeleiden naar de randparkings, zoals dat elders al in voege is. Een systeem van smart parking, dat aangeeft waar en hoeveel vrije parkeerplaatsen er zijn. De invoering daarvan zal helaas nog een tijd op zich laten wachten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons