Nieuwe sociale huurappartementen op hoek Pollarebaan-Leopoldlaan

    14 maart 2022

    NINOVE – Het sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen (SVK ZOVL), bouwonderneming Hemerijckx P&A en de kerkfabrieken van de Sint-Corneliusparochie realiseren een nieuwbouw voor sociale huurappartementen.

    Eerder al berichtten wij over een eerste project: ‘De Limonadefabriek’ in de Herremansstraat (Meerbeke).

    Vrijdag 11 maart hadden wij met Jonas De Vlieger (algemeen directeur SVK ZOVL) een gesprek over een volgende realisatie: op de hoek van de Pollarebaan en de Leopoldlaan.

    Betaalbaar huren

    “Wij huren private woningen in heel de regio Zuid-Oost-Vlaanderen en verhuren deze dan door aan de sociale doelgroepen. Op die manier verhuren wij 720 woningen in 21 steden en gemeenten. De wachtlijsten zijn ook in Ninove lang: 500 gezinnen wachten op een betaalbare huurwoning.”

    Dat het SVK ZOVL in zee gaat met de Ninoofse kerkfabrieken van de Sint-Corneliusparochie, is voor hem geen probleem. “We wijzen enkel toe op basis van de plaats op de wachtlijst, ongeacht de achtergrond van de kandidaten. We staan open voor elke levensbeschouwing en overtuiging.”

    Kandidaten voor een sociale huurwoning kunnen zich aanmelden via de sociale dienst van de stad, het OCMW of het sociaal verhuurkantoor.

    2023

    Aan Peter Hemerijckx van de gelijknamige bouwfirma vroegen we naar de gevolgen van de corona-pandemie op de bouwsector.

    “We werken stilaan de achterstand weg, maar voor bepaalde materialen is de wachtlijst langer geworden. En door de oorlogssituatie in Oekraïne stijgen ook de prijzen.”

    Maar hij maakt zich sterk, dat het kwalitatief project zal klaar zijn halfweg 2023.

    Info: Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons