• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninoofs vaccinatiecentrum in voormalig belastingkantoor aan de Bevrijdingslaan

  14 januari 2021

  NINOVE – De eerstelijnszone Dender-Zuid krijgt twee vaccinatiecentra: een in Ninove (Bevrijdingslaan 7) en een in Geraardsbergen (sportzaal De Veldmuis).

  Ninovieters, die zich willen laten vaccineren tegen het corona-virus, zullen dus terecht kunnen in het voormalig belastingkantoor aan de Bevrijdingslaan in Ninove.

  De eerstelijnszone Dender-Zuid, waarvan Ninove en Geraardsbergen deel uitmaken, krijgt op die manier twee vaccinatiecentra.

  Criteria

  Het oud-belastingkantoor van Ninove is als locatie voor het vaccinatiecentrum gekozen om verschillende redenen.

  • Het is voldoende groot met een aparte in- en uitgang, een afgeschermde balie, verschillende lokalen voor 4 vaccinatielijnen, een ruime wachtzone en beveiliging.
  • Bovendien is het gemakkelijk bereikbaar: te voet, per fiets, met de wagen en het openbaar vervoer (halte van De Lijn op 100 m, NMBS-station op 1 km).
  • Verder is het toegankelijk voor rolstoelgebruikers, beschikt het over voldoende parkeermogelijkheden, zijn er sanitaire voorzieningen en is er voldoende verluchting.

  Timing

  De Belgische bevolking wordt in verschillende fases gevaccineerd. Wie en wanneer hangt af van leeftijd, eventuele risicogroep of beroep.

  • 65-plussers en risicopatiënten zullen aan bod komen vanaf maart 2021 (meer info vind je op de link onderaan dit artikel).
  • Binnen de eerstelijnszone Dender-Zuid volgen de lokale besturen van Ninove en Geraardsbergen de situatie op de voet. De vaccinatiecentra zullen operationeel zijn vanaf het moment dat deze doelgroepen aan beurt komen.
  • Wie aan de beurt is, wordt tijdig verwittigd met de datum, waarop hij/zij zich kan aanmelden bij het vaccinatiecentrum.
  • Voor personen, die zich niet zelf naar het vaccinatiecentrum kunnen verplaatsen, wordt gezocht naar vervoersmiddelen.

  Tevreden

  Burgemeester van Ninove Tania De Jonge (Open VLD): “Het is van belang, dat we voor onze inwoners zelf een vaccinatiecentrum inrichten. Dit gebeurt in nauw overleg met de eerstelijnszone Dender-Zuid. We hebben een uitgebreid locatie-onderzoek gedaan van zowel stedelijke als private gebouwen. Na analyse kwamen we tot de conclusie, dat het belastinggebouw volledig voldoet aan de voorwaarden om vier volwaardige vaccinatielijnen te voorzien.”

  Ook burgemeester Guido De Padt (Open VLD) van Geraardsbergen is tevreden met die oplossing: “We zijn blij, dat we een vaccinatiecentrum kunnen installeren in zowel Geraardsbergen als Ninove, zodat onze burgers niet te ver moeten om zich te laten vaccineren.”

  Info: maatregelen tegen het coronavirus.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons