‘Ninove Danst’ brengt orgelman en warme wafels naar woonzorgcentra

    10 mei 2023

    VOORDE – De organisatie ‘Ninove Danst’ doet de komende weken de 4 woonzorgcentra van Ninove en de deelgemeenten aan. Walter Praet en de zijnen vergasten de bewoners op nostalgische orgelklanken en lekkere versgebakken wafels.

    Het wzc Wilgendries in de Sint-Marcellusstraat was dinsdag 9 mei het eerste in de rij.

    “Een heel tof initiatief”, vond directeur Maarten Drieghe. “Er is veel sfeer en plezier. Onze bewoners genieten van het orgel en de wafels, die Ninove Danst hen aanbieden.”

    Nostalgie

    Walter Praet van ‘Ninove Danst’ gaf uitleg bij dit initiatief.

    “Na zoveel jaar, gaan we de eerste keer ‘on tour’. We willen met dat project de mensen in een rusthuis een gezellige namiddag bezorgen met een echt wafelkraam en fantastische orgelmuziek. Het schept wat nostalgie naar een periode, waarin die mensen toch zijn opgegroeid.”

    Dat alles gebeurt op kosten van ‘Ninove Danst’. “We gaan de 4 rusthuizen van Ninove en de deelgemeenten langs, vandaag is het de start in Voorde. We bouwen op van het kleinste naar het grootste. Volgende week zijn we te gast in het wzc Wilgendries in Aspelare, nadien komen Meerbeke en Klateringen nog aan de beurt.”

    Info: Ninove DanstWZC Wilgendries.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons