Ninove in cijfers

    23 januari 2024

    NINOVE – De stad lanceert een nieuwe online databank, die haar belangrijkste kerncijfers op een overzichtelijke manier presenteert.

    De lokale besturen krijgen de laatste jaren steeds meer vragen naar cijfers over verschillende thema’s. Die kunnen komen van studenten in verband met een thesis, maar ook inwoners, ondernemers en beleidsmedewerkers zijn vaak op zoek naar relevant cijfermateriaal.

    Gegevens

    Via ninove.incijfers.be kun je gegevens over bv. demografie, wonen, onderwijs of economie voortaan snel en efficiënt opzoeken. De gebruikers kunnen aan de hand ervan ook zelf tabellen en grafieken samenstellen. Met één druk op de knop kan je het resultaat vergelijken met gemeenten van dezelfde grootte of van dezelfde provincie.

    Schepen Joost Arents is blij met deze stap: “De stad kan nu data gestuurd werken en op basis van gegevens de nodige beleidsanalyses maken. We zetten op die manier een nieuwe stap richting een digitale organisatie.”

    Praktisch

    Op ninove.incijfers.be wijzen thematische iconen je de weg naar de verschillende keuzeonderwerpen zoals demografie (inwoners, nationaliteiten, leeftijd, geboortes en overlijdens…), wonen (gemiddelde prijs woningen, bouwjaren, soorten woningen…), onderwijs of economie. Elk thema geeft toegang tot een overzicht van de kerncijfers en de voornaamste kengetallen.

    De cijfers komen rechtstreeks van de statistische diensten van de verschillende overheden en worden regelmatig bijgewerkt. De site is een samenwerking tussen Team Stedenbeleid van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur, Provincies in Cijfers, de Vlaamse Centrumsteden en de stad Ninove.

    Info: rechtstreeks via ninove.incijfers.be of via de website van de stad.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons