Ninove is klaar om te vaccineren

    05 February 2021

    NINOVE – De afgelopen weken is hard gewerkt om het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan tijdig klaar te krijgen. Een echt huzarenstukje van de verschillende diensten en organisaties. Wij kregen vrijdag 5 februari al een rondgang in het centrum.

    Ninove koos bewust voor dit gebouw zodat het beschikbaar kan blijven tot 31 oktober 2021. Op die manier komt er geen hypotheek op het gebruik van de sporthal.

    Het gebouw leent zich ook beter voor het kabinettensysteem: daarbij gebeuren de administratie en het geven van de prik in één lokaal. Met de 4 volwaardige vaccinatielijnen kunnen 20 tot 25 mensen per uur en per lijn een vaccin krijgen. Omgerekend dus tot 100 personen per uur.

    Verloop

    In het centrum kom je eerst voorbij een automatische temperatuurcontrole. Als deze in orde is, kan je doorgaan naar de loketten.

    Daar krijg je via een ticketingsysteem een nummer, zodat je in de juiste vaccinatieruimte terecht komt. Na een kort gesprek volgen de prik en 15 minuten wachttijd om na te gaan of je geen bijwerkingen vertoont.

    Heel wat diensten en vrijwilligers zullen instaan voor de logistiek, de administratie, het onthaal en de begeleiding.

    De levering, bewaring en voorbereiding van de vaccins staan onder toezicht van een apotheker. Het vaccineren zelf gebeurt door verpleegkundigen onder leiding van een arts.

    Volgende week heeft nog een uitvoerige test plaats van het hele proces.

    Timing

    De vaccinatie van de bevolking gebeurt in verschillende fasen, afhankelijk van leeftijd, risicogroep of beroep.

    Vanaf 15 februari zijn de huisartsen, thuisverpleegkundigen en tandartsen als eersten aan de beurt.

    De 65-plussers en risicopatiënten volgen dan vanaf maart.

    Iedereen wordt tijdig verwittigd met een datum, waarop hij/zij zich kan aanbieden bij het vaccinatiecentrum.

    We spraken met burgemeester Tania De Jonge, Dany Dewitte (coördinator Eerstelijnszone Dender-Zuid) en Tom Ooms (noodplanner)

    Info: vaccinatiecentrum, Bevrijdingslaan 7 Ninove – coronavaccinatie.

    MLI/JTR – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons