Ninove is terug wat properder… voor even

    18 september 2022

    NINOVE – De Ninoofse zwerfvuiljagers namen zaterdag 17 september bij hun 58ste groepsopruiming de bermen aan de Elisabethlaan en een deel van de Albertlaan onder handen.

    De groepsopruiming stond in het teken van de World Cleanup Day, al wachten de zwerfvuiljagers niet op deze of andere speciale gelegenheden om op pad te gaan. Ze zijn inmiddels aan hun 58ste groepsopruiming toe en de leden zijn het hele jaar door nog apart op zwerfvuiljacht.

    Bermen

    Vorige maand vulde Nelly Van Craenenbroeck de 3.000ste witte zwerfvuilzak. Zij had vrijdag met een personeelsgroep van La Lorraine op een uur tijd al 6 zakken gevuld.

    Zaterdag verzamelden de zwerfvuiljagers nog eens 8 witte zakken zwerfvuil in de bermen van de Elisabethlaan, tussen Den Dollar en de Pollarebaan-Pollarestraat.

    Een tweede groep Ninoofse zwerfvuiljagers ruimde het vissersbosje op tussen Richtpunt en de Dender. Op deze gekende vuilnisplek vulden ze 10 zakken met achtergelaten afval.

    Sluikstort

    Een derde groep was actief aan de Albertlaan. In de berm had Linda Quintijn een sluikstort ontdekt. Ze moesten alles de hoge berm opdragen en vulden 21 witte zakken over een afstand van nog geen 20 meter.

    Ze vonden ondermeer een 7-tal zakken met tamelijk nieuwe kledij en schoenen. Blijkbaar weten sluikstorters niet, dat je daarmee terecht kunt in de kledingcontainers of de kringloopwinkel. Wellicht is die inspanning teveel gevraagd.

    Geen beterschap

    Kris De Wit maakte de balans op.

    “46 zakken van 60 l inhoud, op goed 500 meter. Veel zakken met pampers, zelfs met mooie en bruikbare kledij. We brachten ook verscheidene zwarte sluikstortzakken omhoog uit de diepe berm.”

    Hij heeft geen reden tot optimisme.

    “Dinsdag was de firma Soga de bermen van de N45 tussen Ninove en Aalst aan het opruimen; dat gebeurt 3 keer per jaar. De dag nadien lagen daar alweer nieuwe zakken afgesmeten. De zwerfvuiljagers bestaan 4 jaar en ik zie echt geen verbetering. Geen idee hoe we dit moeten aanpakken in de toekomst.”

    Toch dank aan de Ninoofse zwerfvuiljagers van dienst: Hilde Cooreman, Linda Quintijn, Chris Vanheerentals, Anja Dewinne, Catherine Vannoorden, Karolien Swalens Siska en A’tje, Robrecht Cardoen, Nelly Van Craenenbroeck , Ritteken Dv en Kris De Wit. Natuurlijk ook aan de vele anderen voor hun dagelijkse inzet.

    Info: World Cleanup Day.

    Lees ook: Een mooie vondst tussen heel wat rommel’.

    MLI – Foto’s Ninoofse zwerfvuiljagers

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons