Ninove promoot buurtinformatienetwerken

    07 oktober 2022

    NINOVE – De stad roept op om aan te sluiten bij een van de 15 bestaande buurtinformatienetwerken (BIN).

    Een BIN is een samenwerkingsverband tussen de inwoners van een bepaalde buurt, wijk of deelgemeente en de lokale politie. Het initiatief om een BIN op te richten komt vanuit de buurtbewoners.

    Als de politie een melding ontvangt, die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk.

    Aansluiten

    Er zijn vandaag BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Neigem, Ninove, Okegem, Pollare en Outer.

    Wil je aansluiten bij een BIN in je buurt, neem dan contact op met de coördinator of mail naar het kabinet van de burgemeester. Zodra je je aanvraag hebt gedaan, controleert de politie je gegevens en word je opgenomen in het netwerk.

    Als je een BIN wilt oprichten, omdat er nog geen is in de buurt, contacteer je eveneens het kabinet van de burgemeester.

    Burgerinitiatief

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) is alvast trots op dit veiligheidsproject.

    “Het is een heel mooi burgerinitiatief. Op enkele gebieden na hebben we intussen een uitgebreid netwerk kunnen uitbouwen. De BIN’s zijn niet alleen een informatienetwerk in ondersteuning van de politie, zij werken ook sensibiliserend rond verschillende veiligheidsthema’s. Ik ben dan ook heel dankbaar ten opzichte van mijn kabinetsmedewerker, onze politie en onze BIN-coördinatoren om zich achter dit project te scharen. We hopen alvast nog een aantal trekkers te kunnen overtuigen om een BIN op te richten.”

    Info: BIN Ninove – Kabinet burgemeester: geert.goubert@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons