Ninovieters lieten het aan hun hart komen

    29 januari 2022

    NINOVE – Het was zaterdag 29 januari een heen en weer geloop in en rond De Kuip. Ninovieters brachten hulpgoederen aan voor de Waalse gemeenten, die vorig jaar waren getroffen door de watersnood.

    De oproep was op zowat alle nieuwsmedia ruim verspreid geweest en de respons was naventant. De donateurs brachten bruikbare goederen aan naar De Kuip: van niet bederfbare voedingswaren en drankjes tot een teevee en zelfs een petroleumvuurtje.

    Alle mensen, die wij spraken, vonden dit een heel positief initiatief. Niet in het minst omdat dit directe hulp betrof aan de getroffenen van de watersnood.

    Een van de schenkers vatte het goed samen: “We zullen meer moeten ontharden in de plaats van te verharden”. Waarmee hij niet alleen refereerde aan de klimatologische omstandigheden van de watersnood.

    Team Ilo

    Ook burgemeester Tania De Jonge zag dat het goed was. “Ik heb zelf het rampgebied bezocht en aanvankelijk was alle hulp geconcentreerd bij het Rode Kruis. Nadien zijn we in contact gekomen met het team van Ilona Swalus. Zij zamelen gericht hulpgoederen in, waaraan de mensen ter plekke echt nood hebben. De respons van de Ninovieters, burgers en bedrijven, is groot.”

    Zondag 30 januari worden de goederen in Angleur afgeleverd aan de mensen. Wat dan nog rest, gaat naar andere plaatsen waar hulp ook nog broodnodig is.

    Info: Team Ilo.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons