Ondergesneeuwd landschap in vogelvlucht

    17 januari 2024

    NINOVE – De lang op voorhand aangekondigde sneeuw valt sinds woensdagmiddag 17 januari uit de lucht. Onze vliegende reporter liet zijn camera over het sneeuwlandschap glijden en zag dat het mooi was.

    Tenzij je de afgelopen dagen op Pluto had verbleven, was je op de hoogte dat het woensdag wel eens zou kunnen sneeuwen. Niet zozeer de sneeuwbom, die de paniekzaaiers in sommige media hadden voorspeld. Andere gesjeesde meesters hadden ons ook dagenlang voorbereid en haarfijn uitgelegd hoe we ons als voetganger, fietser of chauffeur best gedroegen bij sneeuwval. Wellicht bedoeld voor die Plutonen.

    Of het noodzakelijk was om schoolkinderen voortijdig huiswaarts te sturen en scholen te sluiten is ook nog maar de vraag. Tegen dat de sneeuw 2 cm hoog lag, zaten de meeste koters hier trouwens veilig en warm thuis op woensdagnamiddag.

    Toegegeven, sneeuw kan wel voor enige hinder zorgen, maar de mannen en vrouwen van de strooidiensten stonden sinds de vroege ochtenduren paraat om het enigszins berijdbaar te houden.

    De gestage sneeuwval bedekte geleidelijk alles onder een dempend wit tapijt en zorgde natuurlijk voor mooie wintertaferelen. Ook onze man ter plaatse liet zijn camera over Ninove zweven.

    Geniet ervan, want schoonheid is fragiel als het leven zelf. Mocht je in je achterhoofd Jan De Wilde horen zingen, neurie dan ongegeneerd mee.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons